Legalább egyet próbálj ki! Vagy mindegyiket…

A hideg téli estéket mi dobhatná fel jobban, mint egy ínycsiklandó forró csoki? Kicsik és nagyok egyaránt fogyaszthatják és imádni is fogják! Szóval lepd meg a szeretteidet,vendégeidet és magadat gyorsan elkészíthető selymes, krémes, illatozó finomságokkal.

Eredetileg az aztékok gyógyító italként fogyasztották: tejet nem is tartalmazott, sok kakaót főztek fel vízzel, amihez tettek fahéjat, chilit és ánizst, majd kukoricaliszttel sűrítették. Azóta sokat változott a világ, de, ha minőségi csokoládéból készítjük, mindenképp pozitív hatása lesz. A kedvünkre mindenképp!

Narancsos forró csoki

Hozzávalók (4 pohárhoz):

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 8 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db narancs
  • 1 késhegynyi szegfűszeg és fahéj

Elkészítés:

A narancsot alaposan mosd, majd vékonyan hámozd meg (a fehér rész nélkül, mert az keserű). A héjat tedd egy lábasba a tejjel, szegfűszeggel és fahéjjal, majd forrald fel. Kicsit húzd le a tűzről és pihentesd, hogy az ízek kioldódjanak. Ezt követően szűrd le. Ha megvan, az étcsokival és a többi hozzávalóval kevergetés közben hevítsd újra forráspontig és kész is van! Utána már csak poharakba kell tölteni és kedvedre díszíteni.

Fotó: olivemagazine/Instagram

A “legfinomabb” forró csoki

Hozzávalók (4 pohárhoz):

  • 8 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé
  • fahéj
  • tejszínhab
  • csokireszelék

Elkészítés:

Az előzőhöz hasonlóan az hozzávalókat folyamatos kevergetés mellett felhevítjük. Használhatunk hozzá tej helyett vizet, vagy a kettő keverékét.

Az ízesítéssel bátran kísérletezhetünk, hiszen a vanília, gyömbér, ánizs és más, a karácsonyi sütikkel is kompatibilis fűszerek barátai a forró csokinak is. Az ínyencek pedig megkóstolhatják a karamellás-sós vagy a chilis verziót is. A felnőttekét egy kis rummal is fellehet dobni!

Fotó: chloe.guesdon/Instagram

Jó kísérletezgetést!