Csináld magad!Konyha

Ajándékba adnád? Így dekoráld a saját készítésű lekvárt!

Mutatós pakk.

Sokan főznek lekvárt a kertben termett gyümölcsökből, de van, aki az őszi kirándulások alkalmával gyűjtött csipkebogyóból, kökényből készíti. Mikor minek jön el a szezonja, vannak kertészek, akik tűkön ülve várják, mikor készíthetik elő a félretett befőttesüvegeket.

Ha különösen jól sikerül a remekmű és szeretnénk, hogy mások is megízleljék, ajándékba is adhatunk belőle. Az üveget azonban illik szépen “felöltöztetnünk”, hogy alkalmi külsőt kapjon a finom csemege.

Ötletadónak következzen néhány szemrevaló, ízléses megoldás!

A csatos üveg máris egy magasabb szintre emeli a hagyományos sárgabaracklekvárt:

Tudtad? Sültek pikáns, különleges kiegészítője a gyömbéres-chilis sárgabarack >>

A kis üveg almadzsem ünnepibbé válik egy kis darab színes vászontól és zsinórtól:

A natúr kötözőspárga rusztikus hangulatot kölcsönöz:

Vászondarab helyett többrétegű szalvéta is megteszi, ráadásul személyesebb az ajándék saját tervezésű címkével:

Ünnepi ízvilág! Kis adag, nagy siker: így készül a narancsos-mézeskalácsos birslekvár >>

Pocakos üvegben minden jobban néz ki!

A vidéki konyhák hangulatát idéző kockás anyag, amelyet természetes eredetű rafiával az üvegek nyakára erősített kerek címkék egészítenek ki:

A piros pöttyös az igazi!

Egy kis áfonyalekvár karácsonyra? Az illatos fahéjrudak és a masni gondoskodnak az ajándék egyedivé tételéről:

Készítsd el te is! Levendulás-áfonyás nektarincsoda Eszterke lekváriumából >>

A különböző gyümölcsökhöz különböző színű vászon illik:

Mennyei eperdzsem!

Adjunk egységes megjelenést a különböző méretű és formájú üvegeknek:

Eredeti megoldás! Vászon vagy papír helyett szőlőlevelekkel is beboríthatjuk az üvegek tetejét:

A létező legszínesebb díszítés:

Egy szál virággal teljessé tett meglepetés:

Akár fügéből is: Gyorsan és egyszerűen készül a házi fügelekvár >>