A legtöbb háztartásban fellelhető univerzális csodaszer.

Azon túl, hogy segít a mindennapos szépségápolásban, számos más dolog kapcsán is bevethető otthon a borotvahab. Ráadásul kellemes az illata, gond nélkül érintkezhet a bőrünkkel, bármelyik boltban kapható. De lássuk, mely területek azok, amelyeken segítségünkre lehet a háztartásban:

Megszünteti a nyikorgást

Ha nincs kéznél WD-40 vagy kenőzsír, az ajtó nyikorgását a borotvahab is megszünteti. Elég a zsanérokra kenni, az ajtót egy kicsit megmozgatni, és újra élvezhetjük a csendet.

Tisztítja az ékszereket

Egy kisebb adag borotvahabba áztassuk a tisztítani kívánt ékszereket, majd nagyjából 10 perc után vegyük ki őket, öblítsük le és töröljük át. Az eredmény meglepő lehet!

Kifényesíti a rozsdamentes felületeket

Egy puha rongyra tegyünk egy kis habot, majd azzal törölgessük át az inox felületeket. Úgy fognak csillogni, mintha újak lennének!

Távol tartja a párát

Igaz ez szemüvegekre, ablakokra és tükrökre is. Elég, ha egy borotvahabos ronggyal körkörös mozdulatokkal átmegyünk azokon a felületeken, ahol szeretnénk távol tartani a párát.

Remek folttisztító

Egy makacsabb szennyeződést jó eséllyel távolíthatunk el borotvahabbal még a szőnyegből is. Egy kisebb adagot fújjunk a foltra, hagyjuk állni egy kis ideig, majd szivacs, papírtörlő vagy rongy segítségével tüntessük el.

Hajhabként is beválik

Kis mennyiségben használva persze. Ráadásul illatos is.

Forrás: one good thing