Lakás

Ezek 2019 lakberendezési trendjei

A divat gyorsan változik, ez alól a lakberendezés sem kivétel. 

2018-at a design bútorok, egyedi faldekorációk, minimalizmus és a skandináv álom uralták, most régi-új irányzatok felé fordul a lakberendezés. Mutatjuk melyek ezek:

Multifunkcionális bútorok

A praktikusság jegyében teret kapnak a többfunkciós bútorok. Amíg régebben ezt leginkább csak az ággyá nyitható kanapé képviselte, napjainkban egyre több bútordarab hordozza a multifunkcionalitást. Példaként itt az asztalkával kiegészített fotel:

Kényelmes ágyak

Abból a fajtából, amik körbeölelnek és biztonságérzetet adnak. Pihentető puha kis szigetek, amelyeken megpihenhetünk a rohanó világban.

Íves vonalak

Könnyed, íves vonalak váltják a szögletes formákat. Ez is egy visszatérő elem a lakberendezésben, már a ’70-es években is menőnek számított.

Fémek kreatív felhasználása

Dekorációként vagy használati tárgyként – amellett, hogy tartósak – jól is mutatnak, egy kis különleges hangulatot csempésznek az otthonokba.

Apró részletek

Nagyobb szerepet kapnak a kisebb kiegészítők. Bár lényegében apróságokról van szó, óriási befolyással bírnak az adott helyiség hangulatára.

Antik

Ez sem számít újdonságnak, de újra és újra divatba jön. Ez az év is remek alkalom, hogy a nagyitól örökölt csinosabb darabokat a modernebb környezetbe illesszük.

Geometrikus minták

A négyzetek, háromszögek és más egyéb geometriai mintázatok megint divatosnak számítanak. Modernek és mégis klasszikusak.

Forrás: elledecor