Akad egy görbe villa a fiókban?

Egy londoni művész, Barbara Franc a legmeglepőbb dolgokból formáz szobrokat. Hihetetlen állatfigurái a háztartásban előforduló tárgyakból, kidobott dolgokból, fémhulladékból készülnek.

Ajtókilincs, gitárhúr, evőeszköz se vész kárba, minden beépül a művészi alkotásokba.

A művész saját bevallása szerint egy hatalmas szekrénnyel rendelkezik, amiben mindenféle kacat megtalálható. Talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy ilyen fiók bármelyik háztartásban fellelhető. Emellett a parkban, utcán, tereken is gyűjtöget: például kutyasétáltatás közben összeszedi az elszórt tárgyakat, kapcsot a nyakörvről, széttört órát, és akadnak olyan feleslegessé vált dolgok is, amivel a barátai ajándékozzák meg a fura hóbortjáról ismert művészt.

Franc saját bevallása szerint a tárgyak súgják meg neki, hogy mely állattá szeretnének válni, ez a kiindulópont. Az elrendezéssel akár napokat is eltölthet, nem ritkán a többórás összerakást követően lebontja az egész szobrot, mert nem érzi, hogy a kacatok megtalálták a helyüket.

Minden egyes szobor tökéletesen elkapja az állatok mozgását és személyiségét. Elég csak ránéznünk az ugrásra kész nyuszira, a kíváncsi baglyokra vagy a hátát domborító fémcicára.

 

Forrás: mymodernmet.com