A belső átalakításról télen sem kell lemondani, ha kedvünk, időnk, erőnk és pénzünk van hozzá.

Annyi előnye van a szezonon kívül végzett felújítási munkáknak, hogy az engedmények miatt kevesebb pénzből megoldjuk és talán több szabadidőnk is jut a téli időszakban. Persze nem minden munkálatra alkalmas ez az időszak, de több dolgot ilyenkor is megcsinálhatunk:

Burkolás

Télen is minden beltéri burkolási munka elvégezhető.  Új csempe, járólap, szaniter iránti vágyunkkal nem kell feltétlen kivárni a tavaszt, viszont a ragasztók miatt a hidegben is gyakran kell szellőztetni. Kicsit hosszabb kötési idővel számolhatunk és oda kell figyelni arra, hogy a hőmérséklet ne csökkenjen 10-12 fok alá. A laminált padlót érdemes egy nappal a lerakás előtt behordani, hogy tudjon a helységhez akklimatizálódni.

Gipszkartonozás

Kevés por és kosz, relatív gyors összeszerelés és hipp-hopp lehet egy új válaszfal mondjuk.

Metal Tales GIF - Find & Share on GIPHY

Falbontás nélküli épületgépészeti munkák

Vezetékek, konnektorok, lámpák felújítása vagy más hasonlók, amik nem igényelnek sok vésést és falbontást. Arra a porra tényleg nincs szükségünk egy téli éjszakán, amikor nem lehetnek egész nap nyitva az ablakok.

Festés

Bútorok középre húzva, védőfólia lerakva és már át is öltöztethetjük a falakat, akár hidegben is. Lehet már kapni gyorsan száradó festékeket, és bár a szellőztetést nem úszhatjuk meg, vásárolható már a festékbe önthető, direkt erre a célra szánt festékillatosító.

Beépített bútorok cseréje, felújítása

A szerelés is megy a hidegben is. Keresztrejtvény helyett rendbe lehet tenni a konyhát, vagy a lakás/ház bármely más részét.

Lehet az otthonunk csinosítása az újévi ajándékunk magunknak.