BalkonPraktikus

Nyerj páros belépőt az Országos Kaktuszkiállítás és Vásárra!

A növények szerelmesei, a kiállítás alatt beszerezhetik első vagy több századik kaktuszukat, a kiállítók pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

Mexikó középső részén magas sziklák elérhetetlen hegyoldalaiban óriási aranyszínű gömbök tűnnek fel, közelebbről szemlélve tövisesek, melyek szinte mérges óriás sünökre emlékeztető növények. Ezek nem mások, mint Mexikó endemikus kisnemzetségének óriás testű képviselői, az Echinocactus grusonii-k. Több népies névvel is ellátták a kaktuszkedvelők: hívjuk őket anyósülésnek vagy arany gömbkaktusznak egyaránt. Az előbbi egy kicsit vicces, az utóbbi pedig valóban találó elnevezés, ámbár néhány kaktusztulajdonos a kevéssé kedvelt anyósát biztosan szívesen vendégül látná egy-egy díszes példány tetejére ültetve.

A kiállításon a résztvevők a közönség elé tárják Mexikó egyik legmutatósabb, de kevés fajszámú, igen dekoratív nemzetségét, az Echinocactusok-ét, magyarán a Sünkaktuszokat. A látogatók megcsodálhatják az Echinocactus grusonni példányok változatos tövisezettségű kertészeti változatait, melyeket a Kanári-szigeteken szabadföldben termesztenek az európai kaktuszkertészetek részére. Méretük a focilabda nagyságtól a méteres átmérőjű hordó nagyságig lehetséges, e mellett bemutatásra kerül ezen fajok két kis testvére. A kékes bőrszínű rózsaszín virágú  Echinocactus horizonthalianus egyedeket ugyancsak változatos formákban, az Echinocactus texensis lapított gömb formájú példányait, az óriásokat pedig a nemzetség egy további faja, az Echinocactus platyacanthus képviseli, de megjelenik egy valóban sünszerű növény is, az Echinocactus ingens is.

Mindezek mellett természetesen helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincsei, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság Amerika és Afrika egzotikus tájairól, valamint a fán lakó növények képviselői, a levélkaktuszok és a szomjazó művész broméliák, a Tillandsiák!

A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várják a szervezők.

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.
Időpont: 2022. május 27-29.
Nyitva tartás: 9.00 – 17.00 óráig

További információ: kaktuszgyujtok.hu

Nyerj páros belépőt a kiállításra!

Olvasóink között most a rendezvényre szóló 2 db páros belépőt sorsolunk ki.

Mit kell tenned, ha szeretnél játszani?

1. Lájkold az Otthonlap.hu Facebook oldalát

2. Add meg a helyes választ egyetlen kérdésre itt:

A nyereményjáték 2022. május 12-től május 17-én éjfélig tart, sorsolás 2022. május 18-án!
Lebonyolító az Otthonlap.hu kiadója. A nyertest a Facebookon keresztül értesítjük, a nyeremény készpénzre nem váltható át.

Jelen promóció nem áll kapcsolatban a Facebookkal, a Facebook nem szponzorálja, támogatja vagy szervezi.

Sok sikert a játékhoz!