Szavazhat minden érdeklődő.

Lévén, hogy a szomszédok és az utcán elsétáló emberek többet látják a ház homlokzatát, mint a benne lakók, így egy amerikai család szavazásra bocsátotta az ingatlanjuk új színének eldöntését. Öt szín közül választhat a nagyérdemű, azok közül, amelyek Brian Landreth és családja számára elképzelhetők.

A ház előtt egy QR-kód segít, hogy bárki a mobiltelefonja segítségével eljuthasson ahhoz a kérdőívhez, amelyet kifejezetten erre a célra készítettek. Az öt színt lehet pontozni, de nyitottak más szín ajánlására és további javaslatokra is. Az internetnek hála a világ bármely pontjáról lehet szavazni, nem csak a közvetlen szomszédoknak.

Ez meg is valósult, ugyanis több mint 70 000 szavazatnál járnak. A család nem számított ekkora érdeklődésre, arra, hogy világszerte megmozgatja az embereket a házuk átfestésének kérdése. Mégis így lett. A munkálatokba még nem fogtak bele, egyelőre fehér az épület.

A koncepció egyébként a maga nemében tényleg egyszerűen zseniális. Hiszen miért is ne segíthetnének a döntésben például azok, akik napi szinten fogják látni a házat a környezetükben? A technika pedig abban segít, hogy megkönnyítse a vélemények összesítését. Lehet, hogy mi is élhetnénk hasonló módszerekkel a környezetünk felújítását illetően!

A kérdőív itt található.

Forrás: Brian Landreth