De vajon milyen stíluselemekkel érhetjük el a kívánt hatást?

13 praktikus ötlettel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen kialakítani egy lenyűgözően romantikus erkélyt.

1. Piros virágú balkonnövények

A vörös a szerelem színe, így a piros virágok elengedhetetlen kellékei egy romantikus balkonkertnek.

Fotó: balconygardenweb.com

2. Dekoratív gyertyák, mécsesek

Az egyik legbiztosabb megoldás: az erkélyen ne spóroljunk a dekoratív gyertyákkal, illatmécsesekkel. Válasszunk jázmin, ilang-ilang, levendula, narancs és vanília illatot árasztó mécseseket. A különböző illóolajok szintén jó szolgálatot tesznek a kellemes hangulat megalapozásában.

Fotó: balconygardenweb.com

3. Esti fényár

Gondoskodjunk róla, hogy az erkélyünk sötétedés után is vonzó, barátságos hely legyen. Ehhez tökéletes megoldást kínálnak a meleg fényű izzósorok, fényfüzérek, lampionok.

Fotó: balconygardenweb.com

4. Cserepes rózsák

Illatos rózsák nélkül nehéz elképzelni egy romantikus hangulatú erkélyt.

Fotó: balconygardenweb.com

5. Minőségi időtöltés egy-egy hosszú, fárasztó nap után

Az erkélyen elhelyezett asztal ízléses feldíszítésével, illetve az erkélykorlát diszkrét megvilágításával sokat tehetünk azért, hogy úgy érezzük magunkat a saját otthonunkban, mintha egy előkelő étteremben időznénk.

Fotó: balconygardenweb.com

6. Óvjuk a privát szféránkat

Belátást gátló, dekoratív térhatárolókkal (például növényfuttató lécráccsal) védjük a magánéletünket a kíváncsiskodó tekintetek elől.

Fotó: balconygardenweb.com

7. Élvezzük a napfelkeltét

Ha keleti-délkeleti tájolású az erkélyünk, használjuk ki ez a szerencsés adottságot: egy csésze finom, forró kávéval a kezünkben gyönyörködjünk a kora reggeli tájban.

Fotó: balconygardenweb.com

8. Szív alakú növények

Miért is ne? Csodás ötletnek tűnik szív alakú növényekkel kicsinosítani az erkélyünket.

9. Kreatív dekorációk

Alakítsunk át kisebb-nagyobb borospoharakat gyertya- vagy mécsestartóvá! Ez az egyedi megoldás kétségtelenül fokozni fogja a helyiség intimitását.

Fotó: balconygardenweb.com

10. Étkezőpult a legkisebb erkélyre is

Egyre nagyobb teret hódít ez az új divat, amely nem más, mint az erkély korlátjára szerelhető étkezőpult. Ne felejtsük el kiegészíteni két hozzá illő székkel.

Fotó: balconygardenweb.com

11. Zöld oázis

Ha növénybarátok vagyunk, nem lesz nehéz kiválasztanunk azokat a növényeket, amelyek közt maradéktalanul ki tudunk kapcsolódni és át tudjuk adni magunkat az önfeledt pihenésnek.

Fotó: facebook.com/john.duncan1

12. A vörös és rózsaszín kettőse

Tudatos színválasztással sok mindent elérhetünk: például a boldogság és pozitivitás érzését tudjuk általuk megidézi. Bizonyos színek, köztük a rózsaszín és a piros segítenek abban, hogy romantikus hangulatba kerüljünk. Ne mulasszunk el tehát ilyen színű kiegészítőkkel, például díszpárnákkal, takarókkal, szőnyegekkel teljessé tenni az erkélyünk berendezését.

Fotó: balconygardenweb.com

13. Közelebb a természethez

Néhány dézsás díszcserje és fácska segítségével az erkélyünket a béke és nyugalom mesés szigetévé varázsolhatjuk.

Fotó: balconygardenweb.com