Új szín és minta.

Bútoraink ha az idő múlásával strapabírók is maradnak, sok esetben már nem olyan tetszetősek, esztétikai szempontból nem felelnek meg az adott kor elvárásainak. Mag Ágota saját kezűleg frissített fel, festett át egy régi cipős komódot, mely mostanra jobb színben tündököl, mint valaha. A komódot szépen feldobja a három dimenziós minta is, amelyet újonnan kapott. A következőkben Ágotától tudhatjuk meg a munka részleteit.

Több éve foglalkozom bútorfestéssel, keresve, hogy az adott bútornak milyen új megjelenést, színt és díszítést adhatok az eredeti stílus megtartásával. Így jött az ötlet a cipős komóddal kapcsolatban is: mi lenne, ha…? Kerestem egy színt, ami kiemeli az egyszerűségét, mégis elegánssá teszi.

Amire szükség volt

Tisztítószer, ecsetek, vízbázisú bútorfesték, WISE OWL Spanish Oliv Pint színe, stencil, stencilpaszta, Re-design Decor Wax eternal arany és waxok, Boróka Paliszander vizes bázisú falazúr.

Így készült

Az egyszerű munkamenet során egy alapos tisztítás után, stencillel és pasztával 3D mintát készítettem az ajtókra, amit száradás után a komóddal együtt 3 rétegben festettem az olíva zöld színnel. Színtelen wax-szal történő kezelés után arany wax díszítést kapott, barna wax-szal antikoltam. Az éleket leheletnyi arany tette még elegánsabbá.

A munka során, ami fontos: a 3D minta teljes száradása, mely után következhet a több rétegben történő festés, ahol szintén ajánlott a száradási idő kivárása. Bátran mondhatom, hogy nem okozott nagy kihívást, összességében 2 nap alatt új külsőt kapott.