A színek ereje.

Látványos átalakuláson mentek keresztül azok a székek, melyeket Jantner Pálné Marika saját kezűleg átfestett és díszített. A következőkből Marikától ismerhetjük meg a székek és megújulásuk történetét.

Nagyon kreatív ember vagyok; szabadidőmben rajzolok, festek, varrok, meséket írok. Édesanyám januárban meghalt, többek között ott maradtak a bútorok, amelyeket nem akartam kidobni. Mindenképpen életre akartam kelteni azokat. Már régóta tetszik a krétafesték, így annak használatánál döntöttem. Bújtam az internetet, és megrendeltem a kiválasztott festékeket.

A székek nem igényeltek csiszolást, ezért csak nagy tisztításon estek át. Elterveztem, milyen arányban lesznek felvíve a festékek az alaphoz. Mindenképpen csábított az, hogy szabadkézi festéssel is díszítsem. Tehát a két réteg alapfestés után került sor a mintákra, amelyeket kis ecsettel és akril festékkel készítettem. A fák a kedvenceim, nagyon sok vásznamon is azok jelennek meg, így biztos voltam, hogy az lesz az egyik.

A másik két motívum gyorsan jött, de a napraforgóra várni kellett egy kicsit. Több terv született, el is kezdtem a festést, de nem volt az igazi, így azt többször lefestettem.

Nem tudom, mennyi időbe telt az elkészítésük, mert egyéb teendők mellett végeztem, a száradási időt figyelembe véve. A motívumokhoz pedig ihlet kell. Így kb. 3 hét alatt készültek el a székek.

Több festéket rendeltem, de amit ezekhez felhasználtam, az kb. 10.000 Ft. Az asztal is tervben van, de a nagy meleg miatt most nem festek, mert a festéknek nem jó.