Egyszerre szép és jól használható.

Újra kopogtat a tavasz az ajtón-ablakon, ideje hát felkészülnünk a méltó fogadására! Például azzal, hogy a télen üresen álló teraszra, tornácra ülőgarnitúrát helyezünk el.

Lehet a rendelkezésünkre álló terület nagy vagy éppen kicsi, nem ez a lényeg. Bármekkora térből varázsolhatunk hangulatos, kényelmes kuckót, ahová félrevonulhatunk, vagy ellenkezőleg, a családunk, barátaink társaságában kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk.

Ha szeretnénk, hogy a kültéri ülősarkunk stílusos legyen, miközben az egyéni ízlésünket is tükrözi, fogadjunk meg néhány praktikus tanácsot. Segítségünkre lesznek abban, hogy esztétikus környezetet tudjunk kialakítani a lakás falain kívül is.

Következzen tehát pár hasznos tipp, amelyeknek jó hasznát vehetjük a színvonalas kültéri ülősarok kialakítása során!

Válasszunk megfelelő szőnyeget

Egyszerű részletnek tűnik, mégsem mindegy, milyen a szőnyeg, amelyet a kültéri ülősarok alá terítünk. Először is, szépen körülhatárolja a teret, és azt a benyomást kelti, hogy tudatos, átgondolt választás eredménye. Sokat dob az ülősarok hangulatán például egy meleg színösszeállítású szőnyeg. A színes, mintás darabok vidám, üde hangulatot keltenek. Fontos, hogy a szőnyeg elég nagy legyen ahhoz, hogy érvényesülni tudjon a szépsége. Az ideális méretű szőnyeg kiterjed az egész ülősarok területére, de elér legalább az ülőalkalmatosságok mellső lábai alá.

Dobjuk fel az ülősarkot párnákkal

Gondoljunk a szabadtéri ülősarokra úgy, mint egy nappalira. A célunk, hogy ugyanolyan lakályossá, hangulatossá tegyük. Ebben nagy segítségünkre lesz néhány mutatós díszpárna, amelyektől nem csupán szebb, de sokkal kényelmesebb is lesz az ülősarok.

Színösszeállítás

Már a tervezgetés kezdeti szakaszában döntsük el, milyen színösszeállítást, színpárosítást fogunk alkalmazni az ülősarok kialakítása során. Ehhez végig tartanunk kell magunkat ahhoz, hogy a végeredmény még véletlenül se össze nem illő színek katasztrofális elegye legyen.

A színösszeállítás lehet érdekes, izgalmas, de megnyugtató hatású is – a lényeg, hogy tükrözze a személyiségünket és maradéktalanul jól érezzük magunkat a kiválasztott fő színek által dominált térben. A bátrabbak próbálkozhatnak szokatlan színösszeállításokkal, figyelemfelkeltő, merész mintákkal is.

Kisebb-nagyobb kiegészítők

Végül, de nem utolsósorban sokat számítanak a különböző, kisebb-nagyobb dísz- és használati tárgyak, amelyek növelik a komfortérzetünket és teljessé, befejezetté teszik az ülősarkot. Ilyenek a fényfüzérek, lámpák, mécsesek, gyertyák, kerámiák, vázák, cserepes növények.

Fotó: mykarmastream.com