Praktikus, színes megoldások.

Lehet, hogy icipici, de akkor is a miénk: még a legkisebb erkély, balkon is berendezhető úgy, hogy egész nyáron a pihenésünket szolgálja.

Lássuk, hogy milyen ötletekkel tehetjük kényelmesebbé, hangulatosabbá ezt a tenyérnyi helyet:

1.   Keressünk helyet egy kis asztalkának

Reggeli kávézáshoz, esti borozgatáshoz szükség lesz egy kis asztalkára! Amennyiben nagyon kis helyünk van, érdemes lehajtható lapot, vagy összecsukható asztalt választani.

Fotó: Pinterest/amazinginteriordesign.com

2.   Tegyünk párnákat a földre

A színes párnák, takarók nem csak odavonzzák a tekintetet, de nagy és nehéz bútorok nélkül is ülőhelyhez juttatnak minket.

Fotó: Pinterest/brit.co

3.   Használjuk ki a falban lévő lehetőségeket

Polcokat, képeket, virágtartókat tehetünk a falra: a függőleges felületekre is gondoljunk. Az erkély berendezve akár a lakás folytatásának is tűnhet.

Fotó: Pinterest/eucapricho.com

4.   Elő a lámpákkal

A lámpák, lampionok, mécsesek fokozzák az esti hangulatot, és nem utolsósorban lehetőséget adnak arra, hogy akár a meleg nyári estéket is olvasgatással töltsük a kellemesebb klímájú erkélyen.

Fotó: Björn Wallander

5.   Függőszék vagy függőágy legyen?

Még a nagyváros közepén is igazi pihenő oázist varázsolhatunk egy felfüggesztett székkel, ággyal. Mintha vakáción lennénk egész nyáron!

Fotó: Pinterest/Méléryle Touffet

6.   Hajtsuk össze, akasszuk fel

Amennyiben helyszűkében vagyunk, gondolkozzunk összehajtható bútorokban, amelyeket használaton kívül akár a falra is felakaszthatunk.

Fotó: Pinterest/bekleidet.net

7.   Alakítsunk ki helyet a koktélozáshoz

Mi lehet kellemesebb egy hűsítő koktélnál, hideg fröccsnél a csillagos ég alatt? Egy picike asztal és két kis szék segít abban, hogy a szabadban koccintsunk.

Fotó: Pinterest

8.   Vegyük magunkat körbe virágokkal

A növények nem csak a levegőt tisztítják, a klímát teszik elviselhetőbbé, de megnyugtatnak, feltöltenek és gyönyörűvé varázsolnak minden pici erkélyt is.

Fotó: Eric Piasecki

9.   A privát terület fontos

Amennyiben túl közel vannak a szomszédok, érdemes gyékénnyel, szövettel, vagy akár növényekkel eltakarni az erkélyünket.

Fotó: Pinterest/hronika.info

10.   Ne feledkezzünk meg az árnyékról sem

A forró nyári napokon hűsölésre hívogat az árnyas balkon. Hagyjuk a légkondit másra, a lágy szellő felfrissít az árnyékoló vagy napvitorla alatt.

Fotó: Joshua McHugh

Forrás: www.architecturaldigest.com