Könnyen, gyorsan és olcsón.

Nem muszáj drága kaspókat vásárolni, ha már unod vagy legalábbis feldobnád valamivel a virágcserepeket. A dekorálásnak sokféle változata létezik, ezúttal egy egészen egyszerűt, a festést mutatjuk be Viola Nóra segítségével, aki már kipróbálta ezt a technikát és a végeredményt az egyik facebook csoportban mutatta be. A következő sorokban ő írja le részletesen, mi mindenre van hozzá szükség.

Sokszor teljes egészében saját ötletekkel dolgozom, de sok esetben interneten, különböző oldalakon nézem, mit lehetne csinálni. Így volt ez a cserepeknél is. Printeresten kerestem éppen valamit, amikor megláttam ilyen szép színes cserepekről képeket, egyből megtetszettek és kedvet kaptam ahhoz, hogy én is készítsek párat. Nem szoktam mindent másolni, csak ötleteket merítek. Színeken, mintákon is szoktam változtatni, vagy újat belevinni.

Egyszerű, de nagyon mutatós kis tárgyak. Nincs is hozzá szükség sok mindenre, könnyedén elkészíthető. Vettem pár kisebb cserepet, 200-500 Ft között lehet őket kapni mérettől függően.

Akril festékkel dolgoztam, ez volt itthon, de 2000 Ft környékén már lehet kapni 12 db-os készletet, ami nyilván egy ideig még elég lesz, nem csak pár cserépre. Valamint vastagabb és vékonyabb ecsetre is szükség volt. Ha festék és ecset van otthon, pár száz forintból ki is lehet ezt hozni.

A minta festésénél kell inkább koncentrálni, főleg a vékony vonalaknál, ha valakinek jobban remeg a keze, mert itt nehezebben lehet javítani, mint mondjuk egy sima rajznál. Hagyni kell időt arra is, hogy az alapszín megszáradjon, különben maszatos lehet, ha festjük a mintát. És ez az ami időigényesebb is, de ez mintától függ. Az alapszínnel gyorsan megvagyunk, a mintához kell több idő. Ki mennyire bonyolultat választ, de 1 – 1,5 óra alatt el lehet készíteni.

Köszönjük Nórának, hogy bemutatta nekünk a festett cserepek elkészítésének menetét. Reméljük, sokan kedvet kapnak hozzá!