A gyerekszoba különlegessége.

Szatmári János látványos alkotása, egy katonai dzsipet formázó ágy, kisfiának készült. A következőkben János mutatja be, hogy hogyan.

Kisfiam nagyon szereti a katonai játékokat, fegyvereket, figurákat, és nagyon foglalkoztatják a második világháborús dolgok. Ezért is gondoltam, hogy most már le lehet cserélni a Verdás autós ágyat egy hasonlóra, csak katonai kivitelben. Mivel nem nagyon találtam megfelelőt, ezért gondoltam, hogy megcsinálom magam, és mivel épületasztalosnak tanultam, és szerszámokkal is rendelkezem, nem esett nehezemre belevágni.

Amire szükség volt

A fészerben volt alapanyag bőven, régi bútorlapok, pozdorják, de a legjobbnak az MDF lapok bizonyultak, így azokat használtam inkább. Volt még egy rosszul méretezett ágyrács, amit felhasználtam. Régi műanyag bútorfogantyúk, két megmaradt sportfelni gumival, egy régi terepmintás sátorponyva, kötél, szivacs, egy műanyag gyerekásó, ami ötvözve lett egy régi kerti ásóval, katonai festékre és sprayre a kerekekhez.

Így készült

A tervezés volt a legbonyolultabb, méretarányosan csináltam, hogy gyorsan és egyszerűen kivitelezhető legyen. Aztán jöhetett az elemek leszabása, festése és az összerakása. A legnehezebb feladatot a felnik rögzítése okozta, de idővel az is kialakult, hogy hogyan legyen.

Amire figyelni kellett

Leginkább a kiálló elemekre kellet nagy hangsúlyt helyezni, mert tudtam, ezeknek strapabírónak kell lenniük,  ráadásul biztosan ugrálni, mászni fognak a lökhárítón a sárvédőkön, és így is lett!

Idő, költségek

Durván 5 nap alatt készült el a festés és száradást egybevéve. Pár apróságot vettem és a festékeket, ami 20 ezer forintba került.