Hasznos és egyben megfontolandó tanácsok következnek a lakás 5 érzékeny pontjával kapcsolatban.

Valamennyien sokszor elgondolkodtunk már azon, hogy vajon miért néz ki annyira rendetlennek az otthonunk, miközben temérdek időnk megy el a rendcsinálásra. A jó hír, hogy ennek nem kell feltétlenül így lennie! Nem is egy, hanem mindjárt öt trükköt mutatunk, amelyek remélhetően tetszeni fognak olvasóinknak. Olyan furfangos fogások következnek, amelyek segítenek percek alatt rendet vágni a lakásban.

1. Reklámszatyrok tömege

A mindennapokban mindannyian használunk műanyag reklámszatyrokat, kisebb-nagyobb nejlontasakokat. Ezeket általában meg is őrizzük, hogy újra és úja hasznukat tudjuk venni. A baj akkor kezdődik, amikor azt vesszük észre, hogy a lakásunk minden szabad zuga használt nejlonzsákokkal van teletömködve. Ezzel pedig jó nagy pofont adtunk a rendnek. Hogy mi a megoldás? Találjuk meg a megfelelő módját a tárolásuknak. Szerezzünk be például egy mutatós dobozt, amelybe az összes zacskó belefér!

Fotó: thekitchn.com
Fotó: homebut.com

2. Túlzsúfolt előszobafal

Kimondhatjuk, hogy a kabátakasztó az előszoba leghasznosabb és egyben legfontosabb bútordarabja. Az előszoba pedig lakásunknak az a helyisége, amelyet a vendégeink a lakásba belépve először pillantanak meg. Nem véletlen ezért, hogy már itt szeretnénk a legjobb benyomást kelteni. A rengeteg kabát és dzseki azonban messze nem nyújt túl bizalomgerjesztő látványt. Ne feledjük ezt, amikor túl restnek érezzük magunkat ahhoz, hogy szépen beakasszuk a kabátunkat a gardróbba. Az előszobafal ugyanis nem ruhatárolásra való. Csak a mindennap használt legfontosabb ruhadarabjaink lógjanak rajta. Másrészt lényeges, hogy elegendő szabad hely legyen rajta a vendégek kabátjainak.

Fotó: beneathmyheart.net
Fotó: lizmarieblog.com

3. Elöl hagyott lábbelik

A cipők tárolása sok esetben okoz gondot, különösen a nagyobb családok számára. Ha túl sok pár cipőt hagyunk látható helyen, rendetlennek fog hatni tőlük az otthonunk. A megoldás a megfelelő tárolás. Szerencsére a kínálat igen széles: a legkülönbözőbb stílusú és nagyságú cipős szekrények közül választhatjuk ki a lakásunkba leginkább odaillő darabot.

Fotó: refinery29.com

4. Nyitott polcok

A nyitott polc a lakberendezők egyik kedvence, különösen ha a konyháról van szó. Szeretjük, mert egyből láthatóak a rajta elhelyezett holmijaink, másrészt mert kevesebb teret vesznek el a konyhából, mint például egy faliszekrény. A nyitott polcnak azonban hátránya is lehet. Mégpedig az, hogy rendetlenséget sugall. Éppen ezért mindig figyeljünk oda, hogyan helyezzük el a nyitott polcokon a konyhai felszereléseket. Ha nincs időnk arra, hogy ezzel külön foglalkozzunk, ez egyértelműen annak a jele, hogy a nyitott polcot nem nekünk találták ki. Ez esetben jobban járunk az ajtóval felszerelt tárolókkal.

Fotó: idlehandsawake.com

5. Vízfoltos fürdőszobai tükör

Ha azt tervezzük, hogy elegáns megjelenése miatt nagyméretű tükröt szereltetünk fel a fürdőszobába, először gondolkodjunk el egy kicsit ezen. Elkerülhetetlen, hogy egy közvetlenül a mosdókagyló fölé felszerelt hatalmas tükör ne legyen rövid időn belül vízfoltos. Ez pedig azt jelenti, hogy naponta le kell majd takarítanunk. Ha a drága időnkből szeretnénk minél többet megtakarítani, akkor válasszunk kisebb tükröt, amelyet olyan magasra szereltessünk fel, ahol már nem érik a vízcseppek.

Fotó: decorpad.com