Tárolásra, díszítésre – a lakás bármelyik helyiségében bármikor jól jöhet.

A befőttesüveg természetesen mint finom lekvárok, befőttek, savanyúságok őrzője is remekül funkcionál, de ha már nem tudjuk mindet megtölteni, vagy beszereztünk pár igazán szép darabot, akkor új feladatokat is adhatunk neki.

9 ötletet mutatunk!

1. Mint virágváza

Még üresen is jól mutat egy szép befőttesüveg, de virágokkal telerakva az igazi. Olcsó, számos színben, formában és méretben kapható, így bármelyik virághoz megtalálhatod azt, amelyikben a legjobban érvényesül annak szépsége. Sőt, akár egy egész fűszerkertet is nevelgethetsz ezekben az üvegekben!

2. Lámpások helyett

Akár az asztal közepére helyezed, akár egy polcra: mutatós mécsestartó lehet belőle. Nem beszélve arról, hogy nyári estéken a kertet is beboríthatják az üveg-lámpások!

3. Rendet tesz a teregetésnél

Nem tudom, te hogy vagy vele, de a teregetésnél mindig szanaszét van minden: a ruhák, a kötelek, a csipeszek. Az apróbb tárgyakat egyszerűen rejtsd az üvegekbe, és máris rendet vágsz a káoszban. Ha néhány befőttesüveget egy fémtálcára teszel, akkor némi vintage stílust is sikerül becsempészned a szennyesek közé.

4. Emlékek őrzője

Kagylók a tengerpartról, buszjegyek a városnézésből, képeslapok a világ körüli útról: miért ne tarthatnád őket rendezetten, befőttesüvegekben?

5. Pozsgássokkal tele

Egy üvegnyi pozsgás elfér a te íróasztalodon is. Egy kis zsákvászonnal és masnival stílusosan fel is öltöztetheted. Mennyivel jobb hangulatban telik így a munka, igaz?

6. Evőeszköztartóként

Az aranyszínű tetőn vágott hatalmas lyuk nem akadályozza az evőeszközök ki-berakását, viszont szép kontrasztot ad, és megtöri az egyszínűséget. Tökéletes a különböző konyhai cuccok, így a kanalak, kések, villák, szívószálak tárolására.

7. Fali dekorációként

Amennyiben színes anyagokat, szalagokat, gombokat rejtünk az üvegekbe, dekorációs elemként is jól mutatnak. Helyezzük őket szemmagasságba, ahol nem csak jól láthatóak, de mindig kéznél is vannak.

8. A tökéletes tároló

Vonzó tárolókat kapunk a nosztalgikus, régimódi üvegek felhasználásával. Konyhában, szobában, fürdőben is jól jönnek a mindent elrejtő befőttesüvegek. Akár a szekrény alján is helyet kaphatnak, így további helyet jelenthetnek, a felület elfoglalása nélkül.

9. Újrahasznosított befőttesüvegek

Haladókra várnak az extrább ötletek: csillár, állólámpa, szappanadagoló, gyertyatartó, madáretető befőttesüvegből. Csak a fantáziád szab határt az alkotásnak-barkácsolásnak!

Forrás és fotók: Better Homes&Gardens