Saját kezű alkotás.

Bájos díszt készített Varga Nikolett, melybe mi is egyből beleszerettünk. Akit ezért meg is kértünk, mesélje el, mi mindenre volt hozzá szükség.

Gyerekkorom óta szeretek kézműveskedni, ez az első cserepekből készített figurám. Most költöztünk kertes házba a párommal és a pakolászás közben került elő a régi barkácsolós dobozom. Benne a szalagokkal, ragasztópisztollyal, cserepekkel, festékekkel és még sok mindennel.
Mivel fellelt kincsek, így az elkészítés költségeit sajnos nem tudom megmondani.

A munka nagyjából 2 órát vett igénybe.

Amire szükség volt

Általánosságban:

Barkácsolási kedv+fellelt kincsek a kreatív dobozból.

Részletesebben:

  • 2 darab nagyobb cserép a fejhez és testhez, agyag cserepet használtam, de szerintem műanyagból is kivitelezhető
  • 5 darab kicsi cserép a lábakhoz és a nyakhoz.
  • fél centi vastag szalag, 2 centis pöttyös szalag
  • fehér festék, fekete filc a szemek megrajzolásához
  • raffia a sörényhez és a farokhoz

Így készült

Az első lépés a cserepek festése volt, ezt két rétegben vittem fel, majd hagytam napon jól megszáradni.

Második lépésként összeragasztottam a testet ragasztópisztollyal. Ez a rész számomra nagyobb odafigyelést kíván, mert a forró ragasztóval óvatosan kell bánni. Aki dolgozott már ragasztópisztollyal az tudja, hogy a húzott ragasztó szálakat macerás eltüntetni, leszedegetni mindenhonnan.

Harmadik lépésként a legélvezetesebb rész következett, a díszítés. Raffiából csináltam a sörényt és a farkat, melyeket felragasztottam a helyükre. Masnikkal díszítettem a nyakat, farkat. Kartonból készültek a fülek.

A lábakhoz hosszú fa rudat ragasztottam, ami a cserépben nem hagyja elborulni a figurát.

Ez a kedves kis “csacsiló” nálam az új konyhám dísze lett, ami a farmhouse stílusban épül, szépül. Időnként teszünk egy kirándulást a teraszra is, ahol szintén cukin mutat.

Sokak kedvence lett a Barkácsolni jó! Facebook csoportban, jelenleg több mint 5000 like-ot ért el, és 100 feletti dicsérő szót olvashattam hozzászólásban.