Még az országot sem kell elhagynunk azért, hogy trópusi vakáción érezhessük magunkat.

Ezt a csábítóan idilli érzést megteremthetjük az otthonunk falai között is, például a fürdőszobában. Az alábbiakból kiderül, milyen trükkökkel érhetjük el mindezt, hogyan alakíthatjuk át a fürdőszobánkat, hogy úgy érezzük, egy trópusi oázis kellős közepébe csöppentünk.

Előnyösebb a szabadon álló kád

A trópusi életérzés megteremtéséhez a legjobb, ha a kádat a fürdőszoba közepén helyezzük el. Ezzel a megoldással igen hatásosan átformálhatjuk a fürdőszoba teljes képét. Úgy fogjuk érezni magunkat, mintha egy ötcsillagos szállodában fürdőznénk.

Dekoráljuk a fürdőszobát növényekkel

A növényeknél talán nincs is jobb módja a trópusi hangulat kialakításának egy fürdőszobában. Csodás fókuszpontot alkotnak a helyiségben és testközelbe hozzák a természetet. Természetesen ez az ötlet akkor kivitelezhető, ha elég nagy alapterületű hozzá a fürdőszobánk.

A fürdőszobában elhelyezett szobanövények nem csupán esztétikai szempontból előnyösek, de a levegő minőségét is javítják: megszűrik azt a különböző szennyező anyagoktól. Az aloe vera, a tűlevelű aszparágusz, a bambusz, a begónia, az orchidea, a vitorlavirág és a zöldike mind nagyszerű választás, csak hogy néhányat említsünk a lehetséges növények sorából.

Sokat számít a falak és a padló burkolata

Ami a padlóburkolatot illeti, a trópusi hangulatot leginkább a kő járólapokkal tudjuk megidézni. Amikor fürdés vagy zuhanyzás után mezítláb a kőre lépünk, olyan érzésünk támad majd, mintha egy trópusi ösvényen sétálnánk.

A falakat tekintve szintén kiváló választás a természetes kőburkolat vagy a kő hatású csempe. A virág- vagy levélmintás csempe szintén nagyban hozzájárulhat a trópusi miliő megteremtéséhez. Úgy fogjuk magunkat érezni, mintha egy buja, zöld esőerdőben lennénk. Ebből a szempontból szintén praktikus a világos, élénk színű csempe.

Engedjünk be természetes fényt

A fürdőszobában használt fényforrások jelentősen befolyásolják a helyiség hangulatát, stílusát, ezért nagyon fontos a megfelelő világítótestek megválasztása, amikor trópusi oázist szeretnénk a fürdőnkből varázsolni. Emellett fontos szerepet játszik az is, hogy ha egy módunk van rá, természetes fényt is engedjünk be a helyiségbe. Ha a fürdőszobának van ablaka, ezzel spórolhatunk az energiával, mivel részben a nap fényerejét használjuk fel a fürdő megvilágításához. Nem beszélve arról, mekkora különbség egy természetes fénnyel is megvilágított fürdőszobába belépni.

Válasszuk a megfelelő kiegészítőket

Hogy teljessé tegyük a fürdőszobában trópusi életérzést, körültekintően kell kiválasztanunk a fürdőszobai kiegészítőket, tartozékokat is. Ilyen például egy hangulatos fonott, fedeles szennyestartó vagy szemeteskosár. Egy trópusi környezetet teremtő tükör szintén olyan designelem, amely nagyot dobhat az összképen. Válasszunk például a trópusokon gyakori művészeti stílusjegyekkel díszített keretet. A trópusi zuhanyfejjel ellátott esőztető zuhanyszett pedig garantáltan kiváló választás célunk elérése érdekében.

Reméljük, hogy a fenti tippek és ötletek inspirálóan hatnak mindazokra, akik a fürdőszobájuk felújítását, átalakítást tervezik.

Fotó: pinterest.com
Fotó: pneumatictire.us
Fotó: gethousedecor.com
Fotó: peterelbertse.com
Fotó: pinterest.com
Fotó: furnitureteams.com
Fotó: pinterest.com
Fotó: healthmomentusa.com
Fotó: hgtv.com
Fotó: luxurybusla.com