A leveseknél, mártásos ételeknél gyakran használjuk a merőkanalakat.

Azt hinnénk, az csupán egy mélyebb kanál hosszú nyéllel, nem lehet jobbá tenni. Az innovatív tervezők rácáfoltak erre, nagyon is praktikus újításokat vezettek be. Érdemes körülnézni az aktuális piacon, ugyanis igazán kreatív megoldásokkal álltak elő, amelyek ugyan aprócskák, mégis sokat segítenek. Lássuk!

A bájos dinóra emlékeztető merőkanál nem csak aranyos, hanem a lábai révén könnyedén meg is áll, így nem kell bajlódnunk a kitámasztásával.

Gondoltak a kicsit komolyabb lelkületűekre is, ugyanezt tudja az egyenes résszel ellátott merőkanál, csak elegánsabb kivitelben.

Ahhoz, hogy egy csepp leves se maradjon a fazék alján, remek szolgálatot tehet a félig szilikon merőkanál. Könnyedén veszi fel az edény formáját, így nem okoz gondot az utolsó tényér étel kiszedése sem.

A nagy mennyiségben főzők barátja lehet a lebegő merőkanál. A nyélben található gömb annyi levegőt tartalmaz, hogy még egy 90 literes lábasban sem süllyed el. Rendezvények, éttermek, lakodalmak, nagy családok igazán hasznát vehetik.

A szűrőként funkcionáló merőkanál is praktikus, ha csak a sűrűjét szeretnénk kiszedni, de segíthet tojásfőzésnél épp úgy, mintha csak ellenőriznénk megpuhult-e a hús.

Forrás: Design Swan