Olyan lett, amilyenre vágytak.

Nincs mindig egyszerű helyzetben, aki előszobafalat szeretne. A készen kaphatók sokszor nem felelnek meg a szempontjainknak, stílusuk, anyaguk, esetleg áruk eltér az igényeinktől.

Juhász Erzsébeték is így voltak ezzel, nem találtak újonnan épült házukba megfelelőt. Ezért úgy döntöttek, saját kezűleg barkácsolnak egyet, ráadásul nem is akármiből, raklapokból.

Az ötlet úgy jött, hogy augusztusban költöztünk az új otthonunkba, ahol mindent próbáltunk úgy alakítani, hogy régi hagyományos, meghitt, kicsit rusztikus hatású otthont teremtsünk magunknak. Nézegettük az előszoba falakat, és nem nagyon találtunk olyat, ami megfelelt volna stílusban és méretben is . Ami pedig tetszett volna, igen drága volt nekünk. Így jött az ötlet, hogy megvalósítjuk magunk. A Barkacsolni jó! nevű csoport tagjai vagyunk, és folyamatosan nézzük a jobbnál jobb ötleteket és irigykedünk, milyen ügyeskezű tagok vannak a csoportban.

Az építkezésből sok maradék faanyagunk volt, de még abból sem tudtunk semmit kitalálni. Végül jött az ötlet, hogy vannak raklapjaink is, és próbáljuk meg abból elkészíteni az előszobafalat.

Mivel a ház könnyűszerkezetes, így a rögzítési pontok csak bizonyos helyen voltak lehetségesek. A raklap nehéz, ezért féltünk, nehogy kiszakadjon a falból a rögzítés. A megoldás az lett, hogy a hátfal a járólapon támaszkodik. Az szekrény része masszív és erős, így két ember is rá tud ülni egyszerre ha cipőt vesz.

4 db raklapot használtunk fel, 2 db csiszoló korongot, dió színű lazúrt, Reisser csavarokat és 5 db fogast. Ezek ára összesen kb. 12-13 ezer forint volt. (Raklapunk volt, ami kb. 8 ezer forint.)

Kézi elektromos fűrészt használtunk a vágáshoz. Munka után csináltuk két nap és körülbelül 6 -7 órát vett igénybe mire elkészült és a helyére került. Még sosem próbálkoztunk ilyesmivel és a két kezünk munkájára teljesen másképp nézünk, mintha vásároltunk volna.

Amikor készítettük, nem gondoltuk, hogy ennyi lájkot kapunk. Nagyon jó érzés volt mikor láttuk, hogy 6300 ember tetszikelte és rengeteg dicsérő kommentet kaptunk.