Az egészséges táplálkozás változatos, kiegyensúlyozott és mértékletes.

Ennek szerves részét képezi a gyümölcsfogyasztás, viszont nem eszünk belőle eleget a szakértők szerint. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogyan is vegyük rá magunkat és szeretteinket, hogy több fogyjon.

Az asztalon heverő gyümölcsöstál igazán jól mutat, a művészeket is gyakran megihlette.

Hogy végül ne a szemetesben végezze a tartalma, bevethetünk némi rafinériát:

Gyümölcssaláta

Ugyanazok a gyümölcsök, amik a tálban könnyen árván maradnak, felkockázva már ínycsiklandó finomságként szerepelnek, akár éttermek étlapján is.

Desszert

A gyümölcssaláta egy leheletnyi tejszínhabbal, már desszertnek minősül. Ugyanez igaz, ha leöntjük mondjuk joghurttal. Ízlés szerinti apró kis plusz és máris más megvilágításba kerül az addig kevéssé hívogató gyümölcs a család szemében!

Tálalás

Az ízléses tálaláson is sok múlik, nagyobb jelentőséggel bír, mint hinnénk. Mert amire jó ránézni, azt könnyebben megkívánjuk. Bizony!

Ugyanehhez kapcsolódva a kicsik figyelmét felkelthetjük némi kis fantáziával, játékossággal is. Adjunk hozzá valamit, ami aranyos, amitől szívesebben fogyasztják.

Turmix

Aki nem akarja enni, az ihatja is a gyümölcsöket. Népszerű, megunhatatlan és kedvünkre variálható megoldás. Még tejet sem muszáj hozzáönteni, smoothie-ként is nagyon finomak és szépek, színesek. Kiváltképp, ha trendi, átlátszó üvegcsékben szervírozzuk.

Megkívántad, ugye?