Tréfás, esetenként bohókás ötletek, hogy a konyhánk vidám, barátságos helyiséggé váljon!

A konyha az a hely, ahova jó eséllyel napjában többször is bemegyünk, nem mindegy hát, hogy miként érezzük ott magunkat. Ha feldobjuk egy-két egyedi, saját kezűleg készített aprósággal, akkor még a reggeli álmos kávézás közben is mosolyra húzódhat a szánk.

Mutatunk pár ötletet!

1. Vágódeszkából fűszertartó

A régi vágódeszka új szerepet kaphat, ha kis sajttartó dobozokat (vagy egyéb fadobozokat) erősítünk rá. Egy akasztó segítségével függesszük fel, és tároljunk benne fűszereket, apróságokat.

Fotó: BRIAN WOODCOCK/STYLING ALISON ALLSOPP

2. Feliratos vágódeszkák

Remek ötlet, így mindig tudni fogod, hogy melyik deszkát mire szoktad használni. Ehhez egy faégető tollra (ún. pirográfra) lesz szükséged, gondos elhelyezés és kimérés után kell a betűket a deszkák szélébe égetni.

Fotó: ALISON GOOTEE/STUDIO D

3. Szemfényvesztő csészék

Porcelán marker filccel jópofa, trükkös mintákat rajzolhatunk a csészékre, bögrékre, kannákra. Rajzolás után száradás, majd meghatározott hőfokon történő „kiégetés” szükséges. Ugye, mennyivel vidámabb így a reggeli teázás?

Fotó: ALISON GOOTEE/STUDIO D

4. Recepttartó dobozka hajlított kanállal

Tündéri kis dobozka, amiben mindennek lesz helye, a hozzávalókat pedig a bolhapiacon is beszerezhetjük.

Fotó: MIKI DUISTERHOF

5. Hűtőmágnes-ékszerek

A régi bizsuk, brossok, árva félpár fülbevalók jól mutatnak hűtőmágnesként! Mindössze le kell nyisszantani a felesleget róluk és hobbiboltban is kapható mágnesdarabot kell a hátukra ragasztani, így biztosan nem fognak többet a fiók mélyén porosodni.

Fotó: AMBER S CLARK

6. Vágódeszkából tablet-tartó

Nincs mit tenni, a technika már a konyhában is ott van, sokszor nézzük a recepteket az interneten. Kényelmesen megtehetjük, ha egy vágódeszka és egy társasjátékból (pl. scrabble, römikő) kihalászott sín felhasználásával tablet-tartót készítünk.

Fotó: diyforlife.com