Csináld magad!Praktikus

Az evőpálcika több mindenre jó, mint hinnéd!

Az evőpálcikák nem csak evőeszközként jók.

Zsenialitásuk az egyszerűségükben rejlik, számos módon könnyíthetik meg az életed. Ezekből az ötletekből hoztunk most egy párat:

Takarítás

A nehezen hozzáférhető helyek tisztítását jelentősen megkönnyítheti. Ha rongyot húzunk rá, a legkisebb réseket is tisztává varázsolhatjuk vele. Élek, hajlatok csaptelepek, lyukak. De az edzőcipőnk talpán levő résekből is kipiszkálhatjuk vele a koszt.

Hűtő rendszerezése

Az ételmaradékokat az edényekben sokszor alufóliával akarjuk le. Ha nincs tetejük, akkor nem tudunk rájuk pakolni, ezzel értékes helyet veszítve a hűtőben. Itt jön a képbe az evőpálcika, melyet az edény tetejére rakva máris pakolhatunk a tetejére is! Viszont oda kell figyelni, hogy úgy tegyük rá, hogy stabil felületet kapjunk!

Szárítás

Ha elfogy az edényszárítón a hely, improvizálhatunk evőpálcikákkal. Jobb lesz, mint egy sima konyharuha, hiszen így tud levegőzni az üveg, és könnyebben, gyorsabban szárad, amit elmosogattunk.

Növénytámaszték

Ha a növény szára nem bírja el a saját súlyát, segíthetünk neki egy támasztékkal, amire az evőpálcika kiválóan alkalmas.

Keverés

Olyan anyagokat, amibe nem szívesen nyúlunk bele, mint például a festék, remekül felkeverhetünk a segítségével.

Magozás

A magozás időigényes, nem szeretjük feladat a legtöbbünknek. Jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha evőpálcikával magozunk. Csak bele kell szúrni a gyümölcsbe és átnyomni a magot!

Te mire használod még?

Forrás: Apartment Therapy 

 

 

Tags : lájfhekk