Az evőpálcikák nem csak evőeszközként jók.

Zsenialitásuk az egyszerűségükben rejlik, számos módon könnyíthetik meg az életed. Ezekből az ötletekből hoztunk most egy párat:

Takarítás

A nehezen hozzáférhető helyek tisztítását jelentősen megkönnyítheti. Ha rongyot húzunk rá, a legkisebb réseket is tisztává varázsolhatjuk vele. Élek, hajlatok csaptelepek, lyukak. De az edzőcipőnk talpán levő résekből is kipiszkálhatjuk vele a koszt.

Hűtő rendszerezése

Az ételmaradékokat az edényekben sokszor alufóliával akarjuk le. Ha nincs tetejük, akkor nem tudunk rájuk pakolni, ezzel értékes helyet veszítve a hűtőben. Itt jön a képbe az evőpálcika, melyet az edény tetejére rakva máris pakolhatunk a tetejére is! Viszont oda kell figyelni, hogy úgy tegyük rá, hogy stabil felületet kapjunk!

Szárítás

Ha elfogy az edényszárítón a hely, improvizálhatunk evőpálcikákkal. Jobb lesz, mint egy sima konyharuha, hiszen így tud levegőzni az üveg, és könnyebben, gyorsabban szárad, amit elmosogattunk.

Növénytámaszték

Ha a növény szára nem bírja el a saját súlyát, segíthetünk neki egy támasztékkal, amire az evőpálcika kiválóan alkalmas.

Keverés

Olyan anyagokat, amibe nem szívesen nyúlunk bele, mint például a festék, remekül felkeverhetünk a segítségével.

Magozás

A magozás időigényes, nem szeretjük feladat a legtöbbünknek. Jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha evőpálcikával magozunk. Csak bele kell szúrni a gyümölcsbe és átnyomni a magot!

Te mire használod még?

Forrás: Apartment Therapy