Leginkább a nők problémája szokott lenni, hogy nincs egy ruhájuk se, amit felvegyenek, viszont ez a sok nincs ruha nem fér be a szekrénybe. 

Na, de ne általánosítsunk, a férfiaknál is sokszor ugyanez a helyzet. Csak ők “dolgozni jó az” ruhadarabokat halmoznak leginkább. Viszont egy jól átlátható, rendezett szekrénnyel időt és helyet is spórolhatsz magadnak!

A kapszulagardrób módszer lényege, hogy legalább 10, maximum 40-50 ruhadarab marad a szekrényben cipőstől.

Ehhez az első lépés a szortírozás. Bizony! Megúszhatatlan! Rá kell szánnod az időt, hogy átválogasd mi az, amit valóban szeretsz és hordasz és melyek azok a ruhaneműk, amik csak a helyet foglalják.

  • Nagy rád? Lötyög rajtad? – Kivele!
  • Majd belefogysz egyszer valamikor? – Add tovább!
  • Olyan szép, de a vállánál kényelmetlen? – Szabadulj meg tőle!
  • Majd jó lesz valamire? – Megnyugtatlak, nem lesz.

Persze, ha varrónő vagy, vagy van valakid, aki az, akkor javítsd meg, amit megtudsz. Egyes darabok az újrahasznosításban is remekül beválnak, mint takaró-alapanyag, vagy portörlőrongy. De az összes többin adj túl, ami nem odavaló! Ha nincs szíved kidobni, add el, ajándékozd el! Lehet, hogy amit te nem szerettél, valakinek a kedvence lesz. Ismerősök, ismeretlenek, segélyszervezetek. Így nem csak helyet szabadítasz fel, hanem a napi jó cselekedet is meglesz!

**CAPSULE WARDROBE – Autumn / Winter 2018** I think I’m done adding to my #capsulewardrobe for the season. Thor thinks my wardrobe is nice and snuggly!?. #thorthemaltese ? ? I started going on board this idea because I had a relatively big wardrobe but always struggled to find things to wear (or felt that way anyway!) ? I’ve read numerous articles and watched videos on ‘how to create a capsule wardrobe’, but tbh I’m still working it out. Last season didn’t work out that well, so this season I’m focusing on “items for my lifestyle” with room for “seasonal items”, eg. #frayedjeans. What’s your wardrobe dilemma?? ? ? ? #firstworldproblem #fallfashion #winterfashion #winterwardrobe #fallwardrobe #fashion #fashion2018 #aussiestyle #casualstyle #streetstyle #instafashion #instabeauty #instabeautyau #wardrobe #wardrobeessentials #shoppinghaul #shopaholic #fashioninaustralia #aussiefashion #style #styleinspo #getorganized #fashionstyling

A post shared by S T A C E Y (@staceyskinskin) on

A válogatás után maradnia kell jól kombinálható, kényelmes daraboknak és persze alkalmi ruháknak is egyaránt. A lényeg, hogy a használható cuccaid lakjanak a szekrényben, így jól átlátható rendszert alakíthatsz ki, búcsút intve a szekrény előtti hosszas morfondírozásnak. Jó rendrakást!