Még nagyon kézügyesség sem kell hozzá.

Valter Tímea egy facebook csoportban osztotta meg azt a stílusos és ötletes virágtartót, melyet saját maga készített megmaradt tápszeres-dobozokból. Részben mivel nagyon szép a kivitelezés, részben pedig mert nem tűnt nagyon bonyolultnak az elkészítése, azonnal felfigyeltünk rá.

Ráadásul nem csak tápszeres, hanem bármilyen más erősebb (nem papír) megmaradt dobozból megalkotható és virágok tárolásán kívül akár például konyhai vagy fürdőszobai apróságok tárolására is kiválóan alkalmas lehet.

Szeretek kreatívkodni, újrahasznosítani és van egy 3 éves kislányom, így az évek során rengeteg tápszeresdoboz halmozódott fel.

Dekupázsolni imádok, így a virágtartó része adta magát. Amire szükségem volt, az fehér színű akril alapozó és dekupázs ragasztó.

Arra figyelni kell, hogy a szalvétáról le kell szedni a rétegeket és csak a legfelső réteget tegyük a dobozra, mert másképp hullámos lesz és nem lesz szép a végeredmény.

Én bekentem a dobozt fehér alapozófestékkel is, mert féltem, hogy átlátszódna a szalvéta alól a tápszeres doboz mintája. A legtöbb tápszeres dobozról le lehet szedni a papírját, de ez a fajta sajnos nem olyan volt.

Fúrással, barkácsolással együtt 2-3 óra alatt elkészült, mivel az alapozó festék nagyon hamar megszárad.

Az alapozó 700 Ft, a dekupázs ragasztó 490 Ft, a virágok összesen 1000 Ft volt, a színes szalvéták pedig 259 Ft-ba kerültek.

Köszönjük Tímeának a nagyon szép alkotásról szóló részletes leírást!