Magunk készíthetjük.

Kissné Horváth Julianna és családja – ahogyan sokan mások is – különlegesebb házszámot szeretett volna. Az üzletek kínálatában nem találtak megfelelőt, ezért Julianna egy képtől inspirálva készített egyet.

Saját készítésű házszám mellett azért döntöttünk, mert mikor felmerült a vásárlás ötlete, olyan házszámokat találtunk, ami a családunk egyik tagjának sem igazán tetszett. Egy-két egyedi darab lett volna, de ott viszont az ára miatt nem került végül vásárlásra a sor.

Mivel régóta szeretem a kreatív dolgokat, ezért döntöttem amellett, hogy saját magam készítem el, a párom közreműködésével. A szüleim szobájában egy hasonló technikával készült kép van a falon, melynek mindig a csodájára járok. Innen jött az ötlet, hogy saját házszámunk így készüljön.

Amire szükség volt:

  • egy fatábla,
  • lazúr fafesték,
  • bognárfejű szeg
  • nyomtatott papír sablon a számhoz
  • kétoldalú ragasztó csík
  • kb. 10 méter 0,3 cm vastagságú dekorációs drót
  • színtelen, matt lakk

Így készült:

Az elkészítés folyamatát a falap festésével kezdtem, majd száradás után a kinyomtatott számsablont kétoldalú ragasztóval a falapra ragasztottam.
Ezután a szegelés következett. Amire figyelni kell, hogy a szegek egyenlő távolságra legyenek egymástól. A szegelést követően a papír sablont eltávolítottam.

Majd a drótozás következett. Itt arra figyeltem, hogy minden szeg legalább egyszer érintve legyen.
Mivel apró fejű a szeg, minden egyes szegen körbetekertem egyszer a drótot, hogy nehogy lecsússzon. Sűrűn tekertem, hogy a szám messzebbről is látszódjon, mivel szabadtéren van.

Amikor elkészült, két rétegben fújtam le matt, színtelen lakkal, hogy az időjárás viszontagságainak is ellenálljon.

A teljes költsége hozzávetőlegesen 5 000 Ft volt a házszámnak.

Az elkészítés minden pillanata kikapcsolódás volt számomra, jelenleg egy hasonló technikával készülő búcsúajándékon dolgozom.