A csigák előszeretettel keserítik meg a hobbikertészek életét.

A falánk csúszómászók gyakran megjelennek a kertekben, ideális körülmények között lelkesen szaporodnak is, majd csapatosan dézsmálják meg a zöldeket. A kegyetlenebb emberek egyből mérgekhez nyúlnak, míg mások a házi praktikákra esküsznek, de a békésebb lelkületűek a csigák elpusztítása helyett csak elköltöztetik őket.

Bertrand Hance egyik csoportba sem sorolható igazán, mert nála a düh együttérzéssel keveredett, amikor az általa ültetett cukkinit, babot, uborkát, paradicsomot, paprikát és padlizsánt megdézsmálták a hívatlan vendégek. Teljesen más módszert vetett be a puhatestűek elűzésére, fogpiszkálóra tűzött pici táblákra írt sértő és fenyegető üzeneteket a csigák számára:

“Kiszórtam egy kicsi sót erre a területre”, “Keressetek munkát”,”Csavargók”, “Menjetek el! (De tényleg!)” – áll többek közt az üzenetek között eredetileg franciául.

Ez a módszer persze csak akkor válik be, ha a csigák tudnak olvasni, beszélnek több nyelven, és elég lelkiismeretesek ahhoz, hogy be is tartsák, ha megértették, de arra jó volt, hogy megnevettessen.

Neked mi vált be a csigák ellen?

Forrás: Sadanduseless