Fészek a falban.

Egy ideje már tudatosan is figyelünk a méhekre, egyre több területen próbáljuk segíteni őket. Méhbarát kerteket, parkokat létesítünk, méhmentő papírokat használunk, a gyerekeket a hasznos rovarokról informáljuk.

Most ismét itt egy újdonság, ami szintén rendkívül értékes lehet a világ legfontosabb élőlényeinek támogatásában: a Bee Brick, azaz Méhtégla névre keresztelt tégla úgy kerül kialakításra, hogy a fészkelésüket és így megmaradásukat segítse.

Az építőanyagot egy Cornwall-ban működő cég, a Green&Blue jegyzi. Az innovatív egység a magányosan élő méheket hivatott segíteni. A termék egy olyan tégla, amely a kert, a kerítés, támfal dísze lehet, de használható a falban, hagyományos téglaként is. A téglában apró járatok, üregek kerültek kialakításra, ideálisak a méhek számára fészkelőhelyként.

A méhekre úgy gondolunk, mint kizárólag társadalomban élő állatokra, de nem igaz. Számos fajuk, sőt a többségük nem kolóniákban, hanem magányos él. Ezek a méhek beporzók, nagyon fontos munkát végeznek. Nem agresszívek és nem támadnak, mivel nem védelmezik a királynőt sem.

Az egyedülálló tégla környezetbarát módon segíti a méheket Az építőanyag előállításához ugyanis nagyrészt újrahasznosított anyagokat, zöldenergiát és összegyűjtött esővizet használnak a gyártás során.

A gyártó cég honlapján elérhetőek a téglák, többféle színben, darabonként kb. 13 ezer Ft-ért.

Forrás: mymodernmet.com