Szinte neki sem állunk főzni hagyma nélkül, de nem csak evésre jó.

Azon túl, hogy pörköltalapnak remek, a belőle készült tea enyhíti a megfázásos tüneteket. De nem csak belsőleg használható, külsőleg is remek szolgálatot tehet. Mutatjuk:

Méh-, és darázscsípésre

Egy frissen félbevágott kisebb hagymát tegyünk a csípésre azonnal (a fullánkot persze ki kell szedni) és hagyjuk rajta legalább 10 percig! Enyhíti a fájdalmat és nem hagyja feldagadni a sebet.

Szúnyogcsípés kezelésére

Tegyünk egy szelet hagymát pár percre a csípésre, majd a viszkető érzés enyhülését követőn hideg vízzel öblítsük le a területet.

Kisebb égési sérülésre

Úgy mint fentebb, friss hagymát kell tenni a megégetett testfelületre. Fájdalomcsillapító és segít megelőzni a felhólyagosodást.

Avokádó bebarnulása ellen

A felvágott avokádó mellé a zárt edénybe egy félbevágott hagymát is tegyünk, ez segít késleltetni a bebarnulását. Persze ettől sem marad zöld örökre, de jóval később barnul be.

Pattanásokra

Hagyma, zabpehely és méz keverékéből készült arcpakolás állítólag nagyon jót tesz a pattanásos bőrnek, bár nem a legjobb illatú arcmaszk. Egy próbát megér!

Takarításra

A zsíros-olajos szennyeződések takarítására is jó, ahogy a rozsdát is eltüntethetjük vele a késekről. Akár a grillrács vagy más felületről legyen szó, a hagymával való átdörzsölés megkönnyítheti a letakarítást.