A gyártó ígérete szerint az ételmaradékot 1 nap alatt komposzttá alakítja, mely felhasználható a kerti növények trágyázására.

Ráadásul ez a megoldás teljesen önműködő, a rendszer önmagát szabályozza, működéséhez nincs szükség külső, emberi beavatkozásra. Ezzel együtt a folyamatot akár egy mobilapplikáció segítségével is kontrollálhatjuk.

Az alábbi videón láthatjuk, hogy miről is van szó:

Bin turns food into fertilizer

This bin turns food waste into fertilizer in 24 hours.

Közzétette: INSIDER home – 2017. január 23.

A szerkezet a gyártó tájékoztatója szerint levegő, hő és egy speciális adalékanyag segítségével komposztál. Utóbbit kókuszrost, növényi részek, valamint szódabikarbóna alkotja.

A háztartásban előforduló élelmiszerhulladék nagyjából 95 százaléka feldolgozható a segítségével, beleértve a hús- és tejtermék-maradékokat is. A kemény részek, mint amilyenek például a csontok vagy a gyümölcsök nagyobb magja, nem szabad beletenni.

A komposztáló befogadó képessége 3,5 kg, ez nagyjából egy átlagos háztartás egy heti szerves hulladékát jelenti.

A létrejövő komposzt, bár a felhasznált alapanyagok miatt nem pontosan ugyanolyan összetételű, mint a kerti zöldhulladékból (levelek stb.) előállított, mégis hasznosítható a kertben.

A Zera névre keresztelt gépet a Whirlpool márka jegyzi, egyelőre még nincs forgalomban, az ára pedig körülbelül 230 000 forintnak megfelelő amerikai dollár lesz.

Forrás: www.indiegogo.com