Melyik gyermek ne álmodna arról, hogy hercegként vagy hercegnőként töltse a mindennapokat?

150 szerencsés orosz óvodás álma meg is valósul, a különleges moszkvai építményt még a Disney-hercegnők is megirigyelnék. A 2013-ban épült, hatemeletes középkori palota narancssárga, zöld és rózsaszín színben pompázik. Pavel Grudinin építette, akinek a híres németországi Neuschwanstein kastély adta az inspirációt. Az volt a célja, hogy elhozza a gyermekek életébe a varázslatot, és úgy tűnik, ez sikerült is.

A “Gyermekkor Kastélyának” elnevezett épület környezete is igazán mesebeli. A hozzá tartozó parkban ötletes játszótér található, függőhidakkal, virágoskertekkel, mozdonyos kocsikkal. Bár megtalálhatóak a klasszikus játékok is, mint a hinta vagy a csúszda, a hétköznapinak nem mondható óvodai kellékekből sem szenvednek hiányt, mint egy kis körhinta, kiépített sportpályák vagy obszervatórium.

A pazar magánóvoda havonta valamivel több mint 100 ezer forintnak megfelelő rubelbe kerül a szülőknek, de az oda járó 150 gyerekből közel 100-nak az orosz kormány támogatja az odajárását, így az ő szüleiknek csak az összeg töredékét kell kifizetniük.

Itt valóban minden a gyerekekről szól, valószínűleg reggelente egyikőjükkel sem kell vitatkozni, hogy nem akar óvodába menni.

Forrás: OddityCentral, Atlas Obscura