Megújult a panelétkező.

Sok panellakás történetében már legalább egyszer eljött a pillanat: új külsőt kapott, tulajdonosai felújították.

Kereki Erika és férje ketten frissítették fel panellakásuk étkezőjét. A helyiségbe gerendákat álmodtak meg, melyek szépen illeszkednek a már meglévő tálalószekrény stílusához. Valódi gerendák helyett azonban egy újszerűbb megoldást választottak, melyről a következőkben Erikától tudhatunk meg többet.

Az inspirációt az étkezőben lévő bútor stílusa adta, amit szerettünk volna megtartani. Próbáltuk minél kevesebb befektetésből megoldani. A parketta adott volt, mert a nagyszobában, ahonnan az étkező nyílik, ugyanilyen parketta lett letéve egy évvel ezelőtt, így hogy egységes legyen, természetesen azt folytattuk.

Ugyanígy jártunk el a fal festésénél. Mivel a nagyszoba és az étkező között lévő ajtót tokostól kivettük, úgy találtuk, hogy ha folytatjuk az ottani színeket, nem “lövünk” mellé és még a meglévő bútor is e mellett szólt.

Sokat nézelődtem a neten míg rátaláltam a poliuretán álgerendára, ami gyönyörű, de nagyon drága lett volna, így megalkottuk szigetelő anyagból és öntapadós tapétából. Az ötlet onnan jött, hogy előzőleg a régi ajtóinkat nem lecseréltük, hanem azokat is lefóliáztuk, melyek ettől újjá varázsolódtak.

A kész álgerendákat pedig építési ragasztóval rögzítettük. A panel egyenetlensége okozott problémákat, de akinek volt már panellakása az tudja, hogy itt nincsenek párhuzamosok meg derékszögek.

Kb. 3 heti munka volt, amiből az elsőn szabadságon voltunk, majd munka után csiszoltuk és festettük a bútorokat. A költségeket nem számoltam pontosan, de nagyjából festékkel, parkettával a lámpával együtt olyan 200-250 ezer forint volt.