A tanya szóról a legtöbbeknek egy közművek nélküli, roskadozó épületekkel teli, dagonyázó malacokkal körülvett hely jut eszébe, pedig már rég nem erről szól.

A modernizáció a tanyavilágot is elérte és olyan farmokat láthatunk itthon és világszerte, amelyekbe bárki szívesen beköltözne. A természet közelsége, az állattartás, a növénytermesztés és a kényelmes otthon mind-mind része ennek a világnak. Vannak, akik ki is költöznek, de aki nem hagyná el a város kényelmét, az is megpihenhet átmenetileg egy ilyen tanyán.

Sok helyen alakították vendégházzá vagy panzióvá farmjukat, ahol a vidék minden bájával találkozhat a betérő. Ezekből szemezgetünk:

Tuba Tanya

Az alföldi táj békés hangulatát kínálja vendégeinek Hajdúszoboszlótól 8 kilométerre. Vályogházaival, hagyományos magyar ételek ízeivel, és nyugodt pihenés lehetőségével kecsegtet.

tubatanya.hu

Németh Tanya

A Németh Tanya Vendégház hagyományos magyar parasztház Pusztaszertől 1 kilométerre. Finom kávé, ingyen wi-fi, gyönyörű környezet. Kell ennél több?

nemethtanya.hu
nemethtanya.hu

Pata-Tanya

A modern, kényelmi elemek és a vidék stílusjegyeinek harmóniája Gyöngyöspatán. Az odalátogatók tehetnek egy időutazást a Tulipános házba, megismerkedhetnek a méhészettel, disznótorral vagy akár bort is kóstolhatnak.

pata-tanya.com
pata-tanya.com

Rácz Tanya

A Rácz Lovastanya Pécstől 15 kilométerre 50 hektáros területen fekszik. Saját horgásztó és ménes várja az aktívan és passzívan kikapcsolódni vágyókat egyaránt.

racztanya.hu

Gedeon Tanya

A Gedeon Tanya  Bugacpusztán, a Kiskunsági Nemzeti Park határán található. A legendás betyárvilág elevenedik meg, a gémeskút felett megcsodálható a naplemente. Színes programok és a természet közelsége segít kipihenni a hétköznapok fáradalmait.

gedeonfarm.com

Elidőznél valamelyikben?