A lakberendezés nem véletlenül egy szakma.

Vannak íratlan szabályok, amiket be kell tartani ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat a környezetünkben. Van, akit kifinomult szépérzékkel áldott meg a sors, vannak, akik tanulták, de a többség egyszerűen csinálja, ahogy tudja. Hogy magunk is hangulatossá tehessük otthonunkat, ezeket a bakikat ne kövessük el:

Túl rövid függöny

A színe és mintája az egyéni ízlésre van bízva, a lényeg, hogy ne legyen túl rövid. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy érjen majdnem a padlóig, így mutat jól. Persze vannak kivételek, mondjuk, ha fűtőtest van az ablak alatt.

Rosszul elhelyezett vagy nem jó méretű szőnyegek

Melegséget és otthonosságot visznek a térbe, de nem mindegy, mekkorát és hova tesszük. A ha túl apró, elveszik a helyiségben. Fontos, hogy a szőnyeget körülvevő ülőbútorok első lábai rajta legyenek, illetve, ha nem, akkor szépen keretezzék azt. Mondhatnánk, hogy minél nagyobb, annál jobb, de persze ez költségben is sokat jelent.

Nem passzolnak a színek egymáshoz

Hacsak nem az eklektika megszállottja valaki, akkor érdemes nagyságrendileg egy adott színpalettához ragaszkodni, hogy harmonikus legyen az összhatás.

Rosszul elhelyezett képek

Ha túl alacsonyan vagy túl magasan vannak, nem fogják elérni a kívánt hatást. Leginkább szemmagasságban mutatnak jól!

Csak egy fényforrás van

Az egyetlen energiatakarékos mennyezeti lámpától örökké félhomály lesz, ezért érdemes helyiségenként több fényforrást is elhelyezni. Lehet asztali vagy állólámpa, vagy bármi, ami kedvünkre van, hogy minél több fényben sütkérezhessünk.

Ezekre odafigyelve kellemes hatást érhetünk el!

Forrás: Apartment Therapy