Nem csak az étkészletet.

A mosogatógépek általában 50-60 fokon dolgoznak, a maximum általában 70 fok. Ennek tükrében kellő körültekintéssel mosathatunk el vele szinte bármit, ami elbírja ezt a hőfokot.

Semmi esetre se tegyünk bele fa, réz, öntöttvas, bőr vagy nagyon puha műanyag, illetve ragasztott tárgyakat, amiknek nem javasolt a langyos víznél melegebb, továbbá a hosszan tartó vizezéssel járó tisztítás! Viszont a keményebb műanyagok, üvegek, kerámiák, bizonyos fémek, gumik gond nélkül tisztíthatóak mosogatógépben.  Sok sikálástól és portalanítástól kímélhetjük meg magunkat, ha bevetjük a konyhai varázsdobozt! Nézzük, miket szabad így mosni!

Természetesen a hőtűrő tányérok, poharak, bögrék, evőeszközök, edények, amikre eredetileg kitalálták a mosogatógépet. De betehető a mosogatószivacs, a mikró tányérja, a hűtőszekrény belső tárolói, vázák, lámpatestek üvegburkolatai, műanyag szellőzőrácsok, kisebb műanyag szemeteskukák, kerámia dísztárgyak, gyerekjátékok, háziállatok játékai és edényei, szappantartók, fogkefetartók, fürdőszivacsok, fürdőjátékok, cumik, hajkefék, sminkecsetek, de még gumicsizma és papucs is. 

Minden esetben távolítsuk el az adott tárgyról a kosz nagyját, porcicák, szöszök, ételmaradékok, föld és ehhez hasonló dolgok ne kerüljenek a mosogatógépbe, mert ezektől könnyen eldugul a szűrője!

Mielőtt azonban beletennék bármit is, győződjünk meg a fent említett kitételekről!

Forrás: TheSpruce