Meghatározza a helyiség hangulatát.

Sokak álma egy igazi, saját kandalló, azonban vagy megfelelő helyünk nincsen hozzá, vagy túl nagy beruházás és munka lenne a kialakítása. A jó hír, hogy ebben az esetben sem kell lemondanunk a kandalló nyújtotta sajátságos, otthonos hangulatról, hiszen többféle alternatíva létezik ma már. Sári Ferencné Niki Homokbödögéről párja segítségével megtervezte, majd megalkotta a saját megoldását.

Ennek történetét és lépéseit mutatja be az alábbiakban:

Mindig is szerettem azokat a műsorokat, amelyekben ház- (vagy lakás-) felújítással foglalkoznak és ezáltal találkoztam többféle kandallóval. Mivel nálunk gázkonvektor van, ezért maga a kandalló nem volt megvalósítható, de mindenképpen szerettem volna, ha mást nem is, de legalább egy kandallókeretet, ami egyedi, szép és hangulatot csempész az otthonunkba.

Ezért úgy döntöttem, hogy párom segítségével készítünk egyet. Közösen kitaláltuk, hogy egy 10*10-es gerendából jól is mutatna. Azt méretre vágattuk és a 3 db elemet a hátsó részen vaspánttal rögzítettük, majd a tetejére vékony deszkalap lett felragasztva.

Ezt követte a festés (a mi esetünkben a fehér színre esett a választás), majd utána a hungarocell elemek méretre igazítása és felragasztása. A keret belső része pedig egy funérlapra rögzített fakorongokból áll, ami szintén fehér szint kapott és hátulról rögzítve lett a kerethez. Viszont ha valaki mást szeretne vagy kisebb anyagi kerettel gazdálkodik, akkor szabadon variálható a belső rész, ugyanis nekem is van olyan keretem, amibe tapétadarab lett ragasztva és szerintem azzal is nagyon mutatós lett.)

Ennek a költsége kb. 12-15.000 forint, de megéri, mert ilyet nem kapunk az üzletben. Mi hamar kiviteleztük, szinte egy nap alatt elkészült.

Jótanácsként annyi csak, hogy a stabilitás miatt érdemes a falhoz rögzíteni, mivel eléggé nehéz. Ezáltal elkerülhetjük a balesetet és a rajta levő dísztárgyakat is megóvhatjuk. Remélem sokakat inspirálok majd ezzel az ötlettel, és sokan megvalósítják majd az otthonukban.

Köszönjük szépen Nikinek, hogy megosztotta velünk a kandalló történetét, reméljük, sok öröme telik benne!