Bevetheted takarításkor.

Ez egy ősi kínai praktika, aminek mi is hasznát vehetjük. Természetes és környezetbarát, szemben a vegyszeres megoldásokkal. A rizst főzés előtt általában átöblítjük, így könnyedén hozzá is jutunk ehhez a folyadékhoz.

Mire jó?

Alkalmas szinte minden felület tisztításához, ami fizikai beavatkozást, vagyis dörzsölést igényel. Megbirkózik a kemény víz okozta foltokkal és enyhe rozsdafoltokkal, így bátran lehet használni a zuhanyajtóhoz, a kerámia vécécsészéhez, a rézedényekhez és más konyhai eszközökhöz, pulthoz.

Hogyan készül?

Egy csésze rizst kell két csésze vízbe áztatni, majd kevergetni egy kicsit. Ilyenkor a rizsvíz egy kicsit tejszerűvé válik. Ekkor le lehet szűrni és felhasználni belőle a rizst, a folyadékkal pedig rendbe tehetjük a konyhát vagy a fürdőszobát. Ha nem használjuk fel egyből, hűtőben, lezárt edényben egy hétig is eláll.

Mire nem jó?

A zsíros, olajos szennyeződéséken nem segít, sőt a zsíroldók hatását is kioltja.

Forrás: Apartment Therapy