Az egész város őszbe borult.

A nyírségi település önkormányzatának felhívására intézmények, szolgáltatók, kereskedelmi egységek és civilek is lelkes dekorálásba kezdtek.

Megelégelve a szürke hétköznapokat őszi díszítéssel csempésztek egy kis vidámságot a mindennapokba.

Az ott élő lakosok és ott működő cégek is partnerek voltak a kezdeményezésben, ki-ki a maga lehetőségeihez mérten engedett teret a fantáziájának.

Az utcák, közösségi terek és lakóházak is küldtek az elkészült művekről fotókat a város Facebook oldalára, ahol közönségszavazásra is bocsájtották őket:

Nagyon sokan csatlakoztak ehhez a közösségi akcióhoz, a legtöbb szavazatot kapó dekorációk díjat is kaptak. Tortákkal, strandbelépőkkel, éttermi meghívással és tábori részvételi lehetőséggel jutalmazták a legnépszerűbb intézményi és magánszemélyek készítette kompozíciót, továbbá a különdíjasokat.

A tárgyi nyereményeknél azonban jóval fontosabb dolgot nyert mindenki: a közösség erejét és mosolyát.

A város egész hangulata megváltozott a csodaszép műveket látva. Napról-napra egyre több alkotás született, kicsik és nagyok, kortól, nemtől, foglalkozástól függetlenül részt vett a környezetük kicsinosításában. Az őszi Nagykálló bebizonyította, hogy lehet ezt így is!
Reméljük, a karácsonyi ünnepeknél egyre több település csatlakozik hasonló kezdeményezéshez!
A nyitókép csak illusztráció!
Forrás és képek: Facebook/Nagykálló