A legtöbb kapcsolatot próbára teszi egy délután bármelyik bútoráruházban. 

Az igazi kihívás viszont az építkezés. Embert próbáló feladat nem csak házasoknak, de bárkinek megterhelő. Azonban ha elég felkészülten vágunk bele, nagyobb eséllyel vészeljük át személyi sérülés és Seduxen nélkül. Álmaink otthonának elkészültéig hosszú út vezet, amit nyugodt léptekkel is meg lehet tenni. De hogyan?

Tájékozódás

Előtte. Sokat. Nem csak ismerősöktől. Szakemberektől. Hozzáértőktől. Olyanoktól, akik naprakészek. Megvan a telek? Megvannak a tervek? Megvannak az engedélyek? Ezekre a kérdésekre jó, ha megvannak a válaszok is.

Ha megvannak a tervek, számolj vele, hogy nem semmi sem úgy lesz, ahogy azt eltervezted!

Késik a vállalkozó, elered az eső. Számos apró vagy nagyobb bosszúság jöhet közbe azon a bizonyos úton, amihez sokszor kell a türelem és a talpraesettség. A pozitív oldalon ott van, hogy fejleszti a rugalmasságot és mielőtt kiborulnál, tartsd szem előtt a végső célt!

Az idő

A munkafolyamat kezdetét és végét is tisztázni kell, ahogy a kettő között eltelt időt is. Ezért fontos a jó kivitelező megválasztása.

A kivitelezés

Mese nincs, szemmel kell tartani azért a folyamatot, hogy valóban minden úgy épül, ahogy azt kérted. Az ajtó kék? Olyan a csaptelep? Egyeztettetek mindent?

Pénz

Ne szépítsük, álmaink otthona nyeli a pénzt. A tervezett költségekre mindig kell ráhagyni valamennyit, ami megmenthet a váratlan helyzetektől.

A nehezebb pillanatoknál is maradjon szem előtt a közös cél. Mindent összevetve nem könnyű feladat, de a végeredmény szuper lesz, aminek lehet örülni. Együtt.