A bejárati ajtón vagy kapun függő névtábla kicsit árulkodik a bent lakók személyiségéről is.

Érdemes ötleteket meríteni, átgondolni, milyen is legyen majd a miénk, hiszen mi magunk és a hozzánk érkezők is ezzel találkoznak először. Kékesiné Kapuszta Anita fából, égetéses technikával és még egy igazán kreatívan felhasznált, egyébként teljesen hétköznapi használati tárggyal, ruhacsipesszel kiegészítve maga készítette el bájosra, s egyben mutatósra sikerült névtáblájukat, melyen még a családtagnak számító házikedvencek is helyet kaptak. Ennek történetét, az elkészítés módját mutatja be az alábbi sorokban:

Vállalkozóként némi kikapcsolódás gyanánt fordultam a pirográfiához. Kiteljesedek, amint a 2 Lurkónk mellett marad egy kevés „ÉN-IDŐm”!

A natúr fa természetessége a mindennapokban is körül öleli az életünket bútorok, kiegészítők formájában, így egyértelmű volt számomra, hogy ez az alapanyag fogja ékesíteni a kapunkat is.

Kézműves és hobby boltokban néhány év alatt sikerült egyedi termékekre, kincsekre szert tennem.

Büszkélkedhetem a gombgyűjteményemmel is, melynek néhány darabját felhasználtam a névtáblánkhoz. Ruhacsipesz adott volt, sokszor tovább gondoltam már. Jó néhány ötlet várat még magára megvalósítás terén ennek felhasználásával.

Férjemtől tavalyi évben kaptam a piromániám elindításához egy profi, kézi gépet, amivel már számos ajándék (néha felajánlás) készült számomra kedves embereknek: vágódeszka-projektek, személyre szabott hűtőmágnesek óvodai jelekkel és nevekkel ellátva stb.

Hozzávalók/kelléktár: fa, ceruza, indigó, piro-gravírozó gép (utántöltő gázpalack), fa csipesz, fa gomb, ecset, ragasztó, akrilfesték, fedőlakk, de persze elmaradhatatlan a teljes szív és lélek.

Összességében 4-5 órát vett igénybe az elkészítése, ami a fa ledarabolásánál, feliratozásánál kezdődött, majd a rögzítésénél ért véget.

Véleményem szerint 2 000 Ft-nál nem költöttem többet beszerzéseim során a felhasznált alapanyagokra, így költséghatékonynak mondható az előállítása.

Bíztatok mindenkit, bátran forduljon a pirográfiához, némi veszélyt rejthet ugyan, bár inkább körültekintő figyelmet kíván, de csodák születhetnek a végén, ami mindenki számára öröm!

Köszönjük Anitának a részletes beszámolót, reméljük, sok, hasonlóan szép és ötletes tárgy készül még kreativitásának és munkájának köszönhetően!