A természetes dolgok szerelmeseinek.

A fürdőszobai kilépők valamelyest kényes pontnak számítanak az életünkben, hiszen nap mint nap használatban vannak, ugyanakkor számos elvárásnak kell, hogy megfeleljenek. Többek között jó, ha bírják a vizet és/vagy könnyen száradnak, megfelelő méretűek, nem csúszósak és elég kellemes rájuk lépni. A napokban találkoztunk egy igazán egyedi megoldással, mely amellett, hogy az előbbi szempontoknak megfelel, még elkészítésekor az alkotás örömét is megadja nekünk. Ilyen a parafadugó felhasználásával készült szőnyeg.

Az ötlet megvalósítójára, Szabóné Kész Edinára egy facebook bejegyzésen keresztül bukkantunk rá és megkértük, meséljen arról, honnan jött az elgondolás, mi volt az elkészítés menete, valamint milyenek az eddigi tapasztalatai a szőnyeggel kapcsolatosan:

Nemrég készült el a fürdőszobánk felújítása és szerettem volna új kilépőt a zuhanyzó elé. Korábban már vásároltam bambusz alapú kilépőt, amit a kád előtt helyeztem el. Alapjában véve kedvelem a natúr dolgokat, és szeretek alkotni is. Így jött az ötlet, hogy valamilyen saját készítésű kilépőben gondolkodjak. Láttam már fadugóból képkeretet, edényalátétet, házi faliújságot és azon morfondíroztam, milyen lehetne a kilépőm fadugóból. Úgy gondoltam, szép, rusztikus megoldás lenne. A fadugók beszerzése nem volt nehéz, mivel Villány környékén élek, és éppen borászati szezon van, biztos voltam abban, hogy fadugóból nem lesz hiány a helyi mezőgazdasági boltban.

Az elkészítés alapjául találtam itthon rongyszőnyeg vagy subaszőnyeg alapanyagot (rácsos alap), továbbá kellet még a saját ragasztópisztolyom, belevaló patronokkal és egy éles kés a fadugók szétvágásához.

Már csak neki kellett állnom…

A fadugók hosszában történő szétvágása picit balesetveszélyes, pontos odafigyelést igényelt. Később hallottam, hogy amennyiben előtte be vannak áztatva a parafadugók, akkor könnyebben vághatóak. Én akkor még ezt nem tudtam, de legközelebb így is ki fogom próbálni.

Az elkészítése pár órát vett igénybe. Több idő kellett a dugók szétvágásához, mint a felragasztáshoz.

Ami a költségeket illeti, a rácsos alapanyag nem tudom mennyibe kerül, de gondolom nem lehet drága, és nyilván az is számít, hogy valaki mekkora nagyságú szőnyeget tervez. Nekem ez a fürdőszobai kilépőm így pár ezer forintba került. Úgy gondolom még mindig olcsóbban jöttem ki így, mint a korábban vásárolt bambusz kilépővel. Bár őszintén bevallom, nekem sokkal többet ér ez parafadugós fürdőszobai kilépőszőnyeg, mivel ezt én, saját magam készítettem!

A dugókat eddig még nem kezeltem le semmivel sem és ezután sem fogom. Szeptember elején, lassan közel 2 hónapja készítettem a szőnyeget, és ezidáig semmilyen elváltozást sem mutat. Masszívnak tűnik, egy dugó sem esett le róla.

Köszönjük az alapos útmutatót, hamarosan mi is kipróbáljuk!