Mielőtt készen vásárolnál egyet, nézz szét otthon, lehet, hogy majdnem minden megvan hozzá.

Akinek gyereke van – legyen kislány vagy kisfiú – tudja, mennyire nagy öröm, ha kedvére főzőcskézhet, akárcsak a szülei vagy a nagyi. Persze leginkább játékokkal, játékkonyhában. Utóbbit megvásárolhatjuk készen is, ám többnyire elég mélyen a zsebünkbe kell hozzá nyúlni. Vagy némi elszántsággal magunk is készíthetünk egyet, amely azért minden bizonnyal mégiscsak kedvesebb lesz a gyerkőc számára, mint a futószalagon előállított.

Szlobodnyikné Adrienn és férje nem csak megálmodta, de meg is valósította kislánya számára a tökéletes kiskonyhát. Erről kértük, hogy meséljen nekünk:

Az ötlet onnan jött, hogy sütött, főzött a mamával a kislányunk ezen az asztalon. Ekkor megbeszéltük, hogy kell neki egy konyha. Elkezdtem böngészni a netet, ötletet, inspirációt gyűjtve. Mivel az asztalt másra nem használtuk, ezért kézenfekvő volt, hogy ez legyen az alap. Én csak a konyharuha tartót és a polcos részt mondtam a férjemnek, a többi pedig nagyrészt az ő ötlete volt.

Az anyagok tekintetében maradék, hulladék faanyagokat használt fel (régi ágy ágyrácsa, gyerekágy kivehető rúdjai (csap)).

Kb. 10 000 Ft értékben vett hozzá fenyő lapokat barkácsáruházban. A fogantyúk és a sütő tekerhető gombjai, kivetőpántok az ajtókra, és a két led világítás szintén barkácsáruházból vannak (3 000 Ft). A sütő plexijéhez a homokozó fedéséből megmaradt plexi lett felhasználva, a mosogató pedig egy salátás tál.

Két réteg festést kapott (vékony lazúr) a végén.

Munkaórában nehéz megmondani, a férjem általában este és éjszaka készítette, vagy hétvégén, kb. egy hónap alatt. De nem minden nap.

A következőkre kellett figyelni: mindent fel kellett csiszolni, hogy semmi ne legyen hegyes, éles. A csap készítése volt a legmacerásabb (kiságy rúdjaiból).

Köszönjük Adrienn-nek a hasznos beszámolót, egészen biztosan sokan kedvet kapnak egy hasonlóan szép és kedves játékkonyha elkészítéséhez.