Egy fiatal ausztrál pár komoly lépésre szánta el magát.

Valamivel több, mint 5 évvel ezelőtt Mattia Bondanza és párja úgy döntött, hogy összehúzzák a nadrágszíjat a jövőbeli otthonuk kedvéért. Megelégelve az albérletet és azt, hogy valaki más jelzáloghitelét fizessék, rászánták magukat, hogy saját ingatlanra kezdjenek el gyűjteni. Mivel élniük kellett valahol és ez kiadásokkal járt, így a konyhapénzen kezdtek el spórolni.

Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy étkezésenként 2,50 ausztrál dollárt, azaz nagyjából 500 forintot szántak élelmiszerre. Abbahagyták az étterembe járást, otthon kezdtek főzni szolidabb költségvetésből. Ez általában salátát, rizst és tonhalat jelentett, alkalmanként tésztát, szombatonként avokádót. Lehet, hogy ez nem csak a pénztárcájuknak tett jót, hanem az egészségüknek is.

A kép csak illusztráció!

Nem volt több kávéházi reggeli ital, otthon főzték a kávéjukat is. A kommunikációs szakember a járvány megjelenése óta otthonról dolgozik, így utazási költsége sincs, szórakozni sem járnak már jó ideje.

Mindezek együtt meghozták a várva várt eredményt: a spórolás eredményeképp már fel tudták mutatni a szükséges önerőt egy saját lakás megvásárlásához Sydney belvárosában. Öt évükbe telt, de kellő kitartással és önfegyelemmel sikerült megvalósítaniuk az álmukat.

Nálunk ez kicsit másképp festene, hiszen sem a salátafélék, sem a tonhal nem kimondottan olcsó termék. De még ha sikerülne is megoldást találnunk, hogy étkezésenként 500 forintból éljünk viszonylag egészségesen, vajon hány évig kellene spórolnunk egy saját lakáshoz?

Forrás: amp news