Sokan valószínűleg be sem mennének egy hasonló fürdőszobába, ők azonban hittek benne.

Ha olyan házat vagy lakást vásárolunk, amelyben korábban laktak – kiváltképp, ha a vásárlást megelőzően már egy ideje üresen állt – bizony, rengeteg teendőnk akad. Nem volt ez másképp Eibeck Tímeáék esetében sem, akikre kifejezetten nagy feladat várt, hiszen a házban, amelyet vásároltak, nem csak nem a mai kor ízlésének megfelelő látvány fogadta őket, de hét éve nem lakott senki.

Tímeát a fürdőszoba felújításáról kérdeztük, így az ezzel kapcsolatos tapasztalatait mondja el nekünk az alábbiakban.

Egy éve vásároltuk a családi házat, mindenképpen olyat kerestünk, amit a saját ízlésünk szerint átalakíthatunk.

Első lépésként a hálószobát, illetve a másik nagyobb szobát kezdtük el csinálni. Felszedtük a régi parkettát és a betont mind a két helyiségben. Aztán amikor ez megvolt, akkor új nyílászárókra cseréltük a régieket.

Egy amerikai konyhás nappalit álmodtunk meg, ehhez útban volt egy fal, amit kiszedettük.  Így lett egy hatalmas tágas tér, az egész házban a beton fel lett törve és újra lett betonozva. Új vízvezetékcsövek lettek behozva.

A fürdő nagyon rossz állapotban volt. Ebben a házban több mint hét éve nem laktak, párommal ketten levertük a régi csempét, a kádat és a vécét kiszedtük. Amit tudtunk, azt ketten csináltuk, aztán jöttek a munkások. A fürdő helyén egy másfél méteres lyukat ástak a vízvezetékszerelők, hogy ki tudják cserélni újra a vízvezetékeket.

A fürdő falát fél méterrel kijjebb hozattuk, így nagyobb lett a fürdőszoba tere. Mikor megvolt az új fal és újra lett betonozva, akkor le lett gipszkartonozva a teteje.

Az első, ami megvolt a fürdőszobánkban, az a fürdőkád volt. Aztán jött a burkoló és beépítette a kádat, illetve a beépíthető vécé tartályát.

A fürdő olyan két és fél hónap alatt készült el, mert sajnos több hetet kellett várnunk a csempére, járólapra és a burkolóra, aki egyébként öt nap alatt végzett.

Mindent beleszámolva a fürdő kb. 1,4 millió Ft körül volt, de még szeretnénk szekrényt és polcokat.

Köszönjük a részletes beszámolót, a kiindulóállapotot és az eredményeket látva biztosan sokan bátorságot és erőt kapnak majd, hogy hasonlóan nagy munkába kezdjenek.