A tehetősek mentsvára.

2020 sorozatos csapásai után egyre többen készülnek fel egy lehetséges világvégére. Ha esetleg megérkezne a zombiapokalipszis vagy becsapódna egy meteorit, luxusbunkerbe szeretnének elbújni, akik megtehetik.

Kansas államban már felkészültek, a korábban hidegháborús rakétasilónak épített egykori bázist alakították át luxusbunkerré. A Survival Condo elnevezésű komplexumban nagyjából 75 ember tudna 5 évig elélni háborítatlanul.

A 12 család számára elegendő lakáson kívül megtalálható a vegyesbolttól a könyvtáron át az orvosi központig és a házi moziig minden. Medence, sziklamászófal, edzőterem, de még kutyafuttató is gondoskodik arról, hogy a jövőben esetlegesen odaköltözők ne unatkozzanak. A vastag falakon kívül egy megfigyelő parancsnoki központ is van az épületben, ahol a biztonságot felügyelik. Teljes önellátás, teljes elszigeteltség, teljes luxus, már amennyi egy földalatti ingatlanon belül lehetséges.

A megabunker pontos helyét titoktartás övezi, de bárki bevásárolhatja magát oda, ha van 3 millió dollárja, azaz közel 860 millió forintja rá. A tervek szerint a közelben építenek majd még ennél is nagyobb, további óvóhelyet is.

A kérdés már csak az, ha valóban beütne a világvége, számítana, hogy még pár évet ki tudnánk húzni egy ilyen helyen? Szerintük igen, így betekintést is nyerhetünk virtuálisan a komplexumba:

Forrás: BoredPanda