Egy vállalkozó és barátja egy iszogatós estén álmodták meg az úszó otthont.

Coastline becenéven ismert kínai vállalkozó egész életét a tenger közelében töltötte. Már gyerekként is sok időt töltött horgászattal és szeretett a víz közelében lenni. Ezt felnőtt korára sem nőtte ki, sőt! Barátjával, Dong Xinmeng építésszel megterveztek egy tengeren úszó házat, amiben folyamatosan élvezhetik a víz közelségét és a panorámát.

Fujian tartomány partvidékén vágtak bele az építkezésbe, ahol az elemek nem könnyítették meg a dolgukat. Eleinte a dokk sekély vizében dolgoztak, de az árapály problémákat okozott, így a nyílt tengerre vontatták az emelvényt és már ott folytatták az építkezést. Ott sem bizonyult sokkal könnyebbnek a helyzet, mert az erős szél és a folyamatosan mozgó alap kihívást jelentett, de nem adták fel. Egy év kitartó munkájával bő 17 millió forintnak megfelelő összegből sikerült felépíteni az álmukat.

A 600 négyzetméteres házban az áram bevezetése jelentette talán a legnagyobb megpróbáltatást. Egy közeli vízerőműhöz kapcsolták az úszó lakást, de az arra járó halászhajók rendszeresen kihúzták a kábeleket. Ez ellen csak úgy tudott védekezni a tulajdonos, hogy beszélt a halászokkal, hogy figyeljenek oda a mintegy három kilométeren át húzódó vezetékekre. Ez úgy tűnt bevált, hiszen jó ideje nem maradt már áram nélkül.

A Haixi névre keresztelt ingatlan 360 fokos panorámát nyújt a tengerre. Egy komfortos kis szeparált sziget, ahová Coastline és családja is bármikor elvonulhat a világ elől. Ez az izoláltság különösen jól jött nekik a pandémia alatt, így halászattal és filmnézéssel múlathatták az időt a bezártság idején.

A tengeri álomotthont 16 darab, egyenként közel egy tonnát nyomó horgony tartja egy helyben. Ezek stabilan tartják a vízen, de fel lehet szedni őket, ami megkönnyít egy esetleges költözést is, ha odébb akarnák úsztatni a lakást.

Szívesen kipróbálnád, milyen lehet a nyílt tengeren, de mégis kényelemben időzni?

Forrás: OddityCentral