Fóliával.

Egy komplett új konyhabútor vásárlása tetemes költséget jelenthet. Vannak azonban olyan megoldások, melyekkel a régi megjelenése is felfrissíthető. Laurencsikné Gubacska Éva saját kezűleg adott új külsőt a konyhaszekrénynek, az alábbiakban megtudjuk, pontosan hogyan, mennyi idő alatt és azt is, hogy milyen összegből.

Elég nagy felújításban vagyunk, és sajnos a költségvetésbe a komplett konyhabútor nem fér bele egy pár évig. Ezért vettünk egy használt bútort, viszont nem tudtunk a színével megbarátkozni. Fóliás Juci oldalán már régebb óta szemezgettem a fóliával, és láttam a szebbnél-szebb felújított bútorokat. Tetszett az ötlet, hogy nem egyből kidobják az emberek, hanem belevágnak és inkább saját kezűleg nekiállnak a felújításnak. A bútor közötti rész pedig egy PVC falpanel, amit a Kerma Design oldalról szereztem be. Régebben volt már tőlük rendelésem, így tudtam, hogy azt kapom, amit rendelek.

A fóliához Juci oldalán található egy kis szett a felrakáshoz, aminek a tartalma egy szike és egy simító. A falpanelhez pedig egy T-rex ragasztó, amit természetesen a Kerma Design oldalán beszerezhető plusz egy pisztoly a ragasztó kinyomásához.

A fólia megrendelése után leszedtem az ajtókat, majd a munkalapot, ezeket alaposan letakarítottam, majd zsírtalanítottam. Ezt követően méretre vágtam a fóliát és apró lépésekben húztam a bútorra, figyelve a kis buborékokra, hogy ne maradjanak. A falpanelt odamértem, beállítottam a helyére, majd ragasztottam.

A konnektoros résznél és az ablak alatt volt nehezebb, ott vágni kellett a panelből, pontosan kimérni a helyét. A fóliánál pedig a buborékokra kellett ügyelni, hogy ne maradjon alatta.

Két pici gyerkőc mellett készült, így kb. olyan 12 óra volt összesen, de több napig készült. Az összes költség 50.000 forint körül állt meg.