Egyszerűen kivitelezhető, ám nagyon hasznos tárgyakra hozunk most ötleteket.

Az újrahasznosítással mindenki megbarátkozhatna, hiszen a mi kis világunk erőforrásai nem végtelenek. Ilyen apró lépésekkel is sokat teszünk magunkért és a bolygónkért. Egy kis kreativitással új funkciót adhatunk az amúgy haszontalannak vélt dolgoknak. Most 5 ötletet hoztunk:

Képkeretből emlékeztető

Bárkinek jól jöhet, ha látható helyre tud írni emlékeztetőt. A képkeret varázsa, hogy saját ízlés szerint lehet díszíteni és az üvegről letörölhető a táblafilc.

Párnahuzatból szennyestartó

Csak egy keret kell, amire rá lehet erősíteni és egy zsinór, amivel fel lehet akasztani. Az ajtóra lógatva még útban sem lesz.

Konzervdobozból ceruzatartó

Vagy toll. Vagy sminkecset. Vagy virág. Rengeteg különböző módon dekorálható, csak a fantáziánk szabhat neki határt.

Használt pólóból kispárna vagy takaró

Ezekhez már szükséges némi varrótudás, de igazán egyedit alkothatunk azokból a pólókból, amiket már nem hordunk, de kidobni sem szeretnénk.

Naptár táblából

Ez nem annyira újrahasznosítás, ellenben rettentően hasznos. A táblafilccel újraírható táblát ragasztócsíkokkal könnyen naptárrá alakíthatjuk. Így az emlékeztetőhöz hasonlóan heti vagy havi lebontásban könnyebben menedzselhetjük az életünket, ha szem előtt vannak a feljegyzések. Kicsiknek is jól jöhet, akik a teendő elvégzése után vidám jelöléseket is kaphatnak rá.

Forrás: Society19