Növényözön.

Mindössze pár nap alatt változott át Trieb Attila és Merész Katalin munkája nyomán az egyszerű panelerkély a mai igényeknek megfelelő otthonos pihenőhellyé. Nem mellesleg pedig rengeteg növény is helyet kapott rajta, melyektől egészen természetközeli is lett. A következőkben Attilától ismerhetjük meg a részleteket:

Ami a felújítást illeti, most jött el a pillanat, hogy nekiálltunk, mert az egész lakás felújítás alatt van/volt. Így elérkeztünk az erkélyhez, az egész lakást a Merész Katalin ismerősömmel csináltuk közösen,  nem ebben dolgozunk, de mind a ketten nagyon kreatívnak gondoljuk magunkat és rengeteg hasznos ötlettel tudjuk egymást segíteni. Nem csak a megálmodása a közös, hanem az egész lakás a saját kezünk álltal is lett felújítva szakember segítsége nélkül.

Szisztematikusan haladtunk a lakás felújítását illetően, így mindig kész terveket valósítottunk meg, tehát időben nem volt sok, mert már egy meglevő koncepciót kellett csak megvalósítani. Összesen egy hétvége volt az egész.

Ami kicsit időigényesebb folyamat, az a raklapoknak a méretre vágása volt. Így talán azokkal együtt összesen 3 nap volt. Viszont szerencsére minden körülmény adott volt számunkra, hogy az is gördülékenyen tudjon haladni.

Ami a munkafolyamatot illeti, burkolás, festés, szigetelés történt. Mivel a ház kívülről nincs dryvitolva, így a frontfalat belülről szigeteltük le. Összesen 3 centis hungarocellel lett behálózva és –falazva. Az oldalsó falak festve lettek. Illetve a járólap az IKEA-ban megvásárolható öntött műanyag, fiatalos és designos hatású látványt nyújt.

Amire talán jobban oda kellett figyelni, azok a méretek és a helykihasználás volt. De szerencsére Kati jó meglátásainak a végeredmény teljes mértékben kényelmet szolgáló lett.

Mind a kettőnknek fontosak a növények, ezért egyértelmű volt mind a kettőnk számára, hogy hiába panel, szeretnénk ha bent lenne valamilyen formában a természet. Kerültek ki paprikák (5 féle), paradicsomok (háromféle), futónövények,  menta, citromfű, rozmaring, petrezselyem és különböző dísznövények is.

Árban nagyon minimálisan oldottuk meg. Mondhatni minden raklapból készült, egyedül a kiegészítőket kellett megvásárolni, viszont ezek bármely nagyáruházban megtalálható termékek. Ha körülbelüli árat kell mondanom, akkor összesen talán 50-60 ezer forint az egész erkély. Tehát elég pénztárcabarát a mai világban.

Ami azt illeti, szükség csak raklapokra volt, illetve azok kezelésére. Valamint rengeteg ötletelésre és egymás támogatására. Valamennyi szaktudásunk van, de úgy gondolom, hogy egy fúrógéppel és behajtóval ezt könnyedén össze lehet hozni.